Lapp Group

Oskar Lapp & Moştenirea Lapp

Grupul Lapp combină structura unei reţele globale de companii cu forţele distinctive ale unei companii de familie. Există cinci motive avantajoase pentru a alege Grupul Lapp.

Ursula Ida, Andreas si Siegbert Lapp

Ursula Ida, Andreas si Siegbert Lapp

Împreună, Oskar şi Ursula Ida Lapp au creat o companie de familie cu o reputaţie internaţională şi un renume internaţional. Ca şi fondatori ai unei poveşti de succes industrial unic, ei sunt un exemplu pentru generaţii viitoare, angajaţi şi prieteni:

Cu muncă asiduă şi entuziasm şi o vedere clară asupra esenţialului şi cu perseverenţă, ei sunt un model de concentrare, disciplină şi spirit de iniţiativă – pentru binele clienţilor lor şi pentru siguranţa în viitor a companiei.

Atunci când Oskar Lapp a murit de o boală de inimă în 1987, compania a fost în continuare condusă în acest spirit. Previziune antreprenorială şi un angajament ferm către interesele companiei şi o cerinţă absolută pentru calitate sunt moştenirea acestuia care dăinuie până în ziua de azi.

Cei doi fii ai săi, Andreas şi Siegbert Lapp, au preluat managementul afacerii de familie şi au condus activitatea de atunci împreună cu mama lor. Încă din copilărie, aceştia au înţeles afacerea şi au apreciat înţelesul unui compartament de afaceri responsabil.

Viziunea începe cu întrebări

Oskar Lapp

Oskar Lapp

În anii 50, ascensiunea în industrializare a dus la o cerere enormă pentru cabluri şi conductori. Pus în faţa acestei dezvoltări, Oskar Lapp şi-a pus o întrebare simplă:

„Cum pot optimiza metoda curentă – inserarea manuală, care consumă timp, de nuclee simple şi fire de contact în manşoanele exterioare?”

Răspunsul lui: inventând primul cablu de semnal codat color, flexibil produs industrial - ÖLFLEX®.

1957 – Punerea pietrii de temelie pentru un viitor de succes

1957

Familia Lapp cumpără o casă în Rosentalstraße în Stuttgart-Vaihingen. Odată ce e independent, Oskar Lapp dezvoltă primul cablu de semnal produs vreodată industrial: ÖLFLEX®. Oskar şi Ursula Ida Lapp au clădit împreună vânzările noului produs ÖLFLEX®. Capitalul lor de începere pentru aceasta o fost un împrumut din bancă de 50,000 mărci germane. Ursula Ida şi Oskar Lapp au format UI Lapp KG folosind iniţialele Ursula Ida Lapp.

În 1959 Lapp a pus bazele unei politici de marcă în formă finală

1959

Dând produselor nume de marcă a fost o idee complet nouă la acea vreme, dar le-a permis să fie diferenţiaţi mult mai uşor faţă de competiţie. Oskar Lapp a fost din nou unul din participanţi din faţă şi a devenit unul dintre primii oameni pentru a oferi acest tip de marcă atractivă. Aceste nume de marcă sunt utilizate şi astăzi. Cea mai cunoscută marcă este ÖLFLEX®, care a asigurat un loc în istoria sectorului.

1963-1965 Fondarea altor companii

1963-1965

În 1963 Oskar Lapp a fondat Lapp Kabelwerte GmbH în Galileistraße. Produce cabluri şi conductori la solicitările clienţilor într-un atelier închiriat. În 1963 Oskar Lapp pune bazele companiei Contact GmbH pentru a produce conectori rectangular. Până în 1965 Oskar Lapp angajează personal în număr de 30. Sediul companiei este mutat din casa lor la Schulze-Delitzsch-Straße în Stuttgart Vaihingen.

Lapp Systems

1983 - Lapp Systems

Siegbert Lapp ca şi prim membru al generaţiei a doua, a format o altă companie:

„S” Glaskabel GmbH, care devine în 1995 - Lapp Kabelsysteme GmbH şi este redenumită mai târziu ca şi Lapp Systems GmbH.

 

În întreaga lume, Lapp Systems oferă sisteme pre-asamblate specifice clienţilor, pentru sisteme de cabluri, cabluri personalizate în spirală, sisteme de alimentare energie şi aplicaţii personalizate.

1987 – Noua eră

1987 - The new era

În 25 aprilie 1987, Oskar Lapp a murit de o boală de inimă.

După moartea acestuia, Ursula Ida Lapp şi cei doi fii ai săi, Andreas şi Siegbert Lapp, au preluat managementul companiei. Noua generaţie au dus spre noi culmi idealurile şi ideile fondatorului companiei. Maniera exemplară în care filozifia companiei a fost continuată a fost marcată de şi mai mult succes. Compania a crescut pe plan naţional dar şi pe plan internaţional. Au fost introduse linii noi de producţie pentru pieţe noi.

Concentrarea asupra cumpărătorului şi credinţa companiei în ceea ce este realistic au rămas aspecte cheie în filozofia companiei. Cei doi directori de generaţie a doua au vazut de asemenea curajul, determinarea şi vederea comercială pe termen lung ca şi vitale.

Împreună, ei controlează soarta companiei şi adaugă noi capitole la istoria acestuia de succes.

1992 – Fundaţia Oskar-Lapp

1992 - Oskar-Lapp-Foundation

Fundaţia Oskar Lapp a fost creată în memoria fondatorului. Aceasta promoveaza cercetări în bolile de inimă.

Finanţarea trebuie să fie folosită în principal pentru a promova savanţi tineri şi talentaţi. Premiul de Cercetare Oskar Lapp este oferit catre oameni tineri de ştiinţă în fiecare an.

1995-2013: Jucător global

374594 359894520778082 1703668595 n

Numărul companiilor internaţionale este în creştere. Grupul Lapp este acum activ în pieţele principale internaţionale din Asia, Europa şi America. Aici sunt angajaţi 3,150 de oameni în 41 de companii şi mai mult de 100 de agenţii în jurul lumii.

În fiecare an, cei mai de succes angajaţi sunt cinstiţi personal de familia Lapp.

2007/2008 – toate semnele indică către extindere

2007.2008

Grupul Lapp este în creştere în toată lumea – cea mai mare fabrică de producţie a noastră în Forbach în nord-estul Franţei este extinsă pentru a dubla capacitatea noastră de producţie.

În SUA, compania de vânzări şi distribuţie K.L. Tannehill Inc. A devenit Lapp Tannehill Inc, cu sediul principal în Savage, Minnesota. La locaţia noastră indiana în Bangalore, compania întemeiază Lapp Center Asia. Acest centru ne permite să prezentăm produsele de marcă ale companiei şi în acelasi timp permiţându-ne să putem realiza un control şi o testare cuprinzătoare ale calităţii. Compania îşi pune amprenta chiar şi pe tărâmuri îndepărtate precum Siberia – noi deschidem un nou Centru de Competenţe la Universitatea Politehnică din Tomst, Russia. Aceasta va permite companiei Lapp să susţină instruirea electrotehnică la universitate.

Lapp construieşte de asemenea noi centre de producţie, distribuire şi logistică în Spania, Republica Cehă, Norvegia, Corea şi Brazilia. Noi sedii de vânzare, precum cele din India şi China pentru a numi doar două, oferă cumpărătorilor noştrii un service îmbunătăţit pe teren.

2009 – ÖLFLEX® keeps the world moving

2009 - OELFLEX R keeps the world moving

Sub acest slogan, Lapp sărbătorește cea de-a 50-a aniversare emblematică a mărcii OLFLEX ®.