Siegbert Lapp

Cu un fler pentru cercetare şi tehnologie care i-a fost insuflat deja de la o vârstă fragedă, Siegbert Lapp (născut în 1954), este Directorul Lapp Holding AG cu baza în Stuttgart.

Thomas Holzbaur

Siegbert Lapp

Împreună cu fratele lui Andreas, Siegbert a clădit Lapp ca şi o companie globală renumită. Astăzi, Grupul Lapp bazat în Stuttgart cuprinde 2,600 angajaţi, 56 companii separate, are în jur de 100 filiale locale şi este unul din liderii principali în producerea şi aprovizionarea de cabluri foarte flexibile, accesorii de cabluri, conectori industriali, cablui pre-asamblate şi tehnologie de automatizare.

Siegbert Lapp a moştenit această pasiune de la tatăl lui Oskar Lapp (1921 – 1987), care a fondat compania cu soţia lui Ursula Ida în 1959. Siegbert Lapp a fost mai întâi instruit ca şi sculer şi apoi a studiat ingineria mecanică la Hochschule Esslingen (Universitatea de Ştiinţe Aplicate). După câteva plasări în străinătate în fabrici de producere cabluri şi încheierea cu succes a studiilor lui, acesta a fost figura de lider în afacerea familiei din 1980. Supraveghând numeroare brevete şi descoperiri în acea perioadă de timp, acesta a conturat Grupul Lapp într-o companie innovativă pe plan global. Siegbert Lapp este căsătorit si are doi copii. Mai mult, acesta s-a angajat în rolul de Preşedinte al Asociaţiei de ajutorare Kind e. V si a fost foarte de succes în promovarea serviciilor îmbunătăţite pentru îngrijirea copiilor pentru părinţii care lucrează.