Cablu CAN bus pentru vehicule comerciale

unitronic 6722
Cablul de CAN bus UNITRONIC® BUS HEAT 6722 poate fi instalat in interiorul vehiculelor datorita comportamentului optimizat la foc.

Cablul de CAN bus UNITRONIC® BUS HEAT 6722 poate fi instalat in interiorul vehiculelor datorita comportamentului optimizat la foc.

Lapp Kabel Romania va prezenta in cadrul expozitiei IEAS 2017 noul cablu de magistrala CAN destinat vehiculelor comerciale cu motoare termice . Lapp Group isi extinde astfel portofoliul de cabluri de date UNITRONIC® . Un cablu spiralizat este de asemenea o noutate prezentata in cadrul expozitiei. 

 

UNITRONIC® BUS HEAT 6722 este un cablu de date proiectat pentru standardul CAN. Este potrivit in special pozarii in interiorul caroseriei. Circa 250.000 de vehicule comerciale sunt inmatriculate anual numai in Germania, incluzand vehicule cu motoare termice de tipul incarcatoarelor sau frezelor de zapada. Magistralele de tip CAN ( Controller Area Network ) sunt folosite frecvent in acest tip de aplicatii. Pana acum nu au existat cabluri special proiectate pentru instalarea in vehicule. Lapp schimba acum aceasta situatie prin lansarea UNITRONIC® BUS HEAT 6722.  Acest cablu nu numai ca suporta uleiurile, benzina, motorina, vaselinele, expunerea la UV si conditiile climatice, ci este si dedicat unei game de temperaturi intre -40 si +105°C in conformitate cu DIN/ISO 6722 Class B.

Deoarece acest cablu poate intra si in componenta vehiculelor pentru transportul persoanelor, agrementarea conform  ECE R118 (comportamentul la foc al materialelor utilizate in interiorul compartimentelor pentru calatori ) este obligatorie. Conform acestei reglementari, mantaua cablurilor utilizate in aceasta zona trebuie sa fie fara halogeni astfel incat sa nu se creeze gaze sau solutii acide in contact cu apa de stingere. Ca rezultat mantaua exterioara a fost confectionata dintr-un poliuretan special.

 

UNITRONIC® BUS HEAT 6722 are ca particularitate diametrul exterior minimizat. Pentru obtinerea acestei performante inginerii proiectanti de la Lapp au ales sa foloseasca o structura de stea cu patru colturi pentru torsadarea conductorilor. Astfel se obtine cel mai mic diametru exterior posibil si implicit greutatea specifica minima si raza de indoire minima. Cablul are o flexibilitate extrem de mare  datorita utilizarii litelor fine pentru realizarea conductorilor si datorita materialelor de izolatie folosite astfel incat poate fi utilizat in aplicatii mobile, de exemplu la scari extensibile pentru masinile de pompieri. UNITRONIC BUS HEAT 6722 este disponibil in patru variante de sectiune a conductorilor, intre 0.25 si 0.75 mm2  pentru a putea acoperi o varietate mare de aplicatii si lungimi de cablu.

 

UNITRONIC® Spiral este un cablu spiralizat, destinat transferului de date. Cablul Lapp este deosebit de robust si este destinat sistemelor de manipulare materiale, sisteme de transport sau control tehnologic. Lapp utilizeaza poliuretanul pentru realizarea cablurilor spiralizate. Spre deosebire de PVC, forta de revenire a poliuretanului se mentine pe perioade de timp de ordinul anilor chiar si daca cablul este supus permanent fortelor de intindere. Acest comportament a fost testat in laboratoarele Lapp in care un cablu spiralizat a fost supus unui numar de 60.000 de cicluri de intindere.

 

Lapp da posibilitatea utilizatorilor sa-si comande cablurile spiralizate dintr-o singura sursa. Noul  UNITRONIC® SPIRAL este disponibil in doua variante : ecranat sau neecranat UNITRONIC® SPIRAL LiF2Y11Y. Varianta initiala avea izolatia  conductorilor din PVC. Varianta actuala are izolatia conductorilor din PE. Sectiunile disponibile sunt de  0.14 sau 0.25 mm2.

 

Aceste produse si multe alte inovatii pot fi vazute la standul Lapp cu nr A1 din cadrul expozitiei de la IEAS.

 

Pentru mai multe informatii accesati: www.lappkabel.ro