e-Shop

ETHERLINE® HEAT 6722

Cabluri de date pentru autovehicule, cu intarzierea propagarii focului

Cablurile de date din autovehiculele destinate transportului de pasageri au cunoscut o crestere foarte mare. Automatele de taxare, sistemele de afisare a informatiilor si camerele de supraveghere sunt doar cateva dintre motivele pentru care au crescut cantitatile de cabluri de date folosite. Cablurile de Ethernet sunt cele care au avut una dintre celel mai mari cresteri. In acelasi timp, un nou regulament European a intrat in vigoare incepand cu 1 ianuarie 2016. Acest regulament stabileste noi impuneri legate de comportamentul la foc al cablurilor folosite in mijloacele de transport pasageri. Grupul Lapp a dezvoltat o noua serie de cabluri de date cu un comportament superior la foc, in conformitate cu noul standard European: ETHERLINE® HEAT 6722. Puteti gasi mai multe informatii despre cablarea autovehiculelor pentru transport pasageri in documentatia white paper, disponibila in limba engleza.

Cabluri de date pentru autovehicule, cu intarzierea propagarii focului

Noul standard ECE-R 118.01 are ca scop protectia sporita a pasagerilor in caz de incendiu. Una dintre cerinte este legata de modul de testare al cablului : in laborator, cablul este expus unei flacari pe o lungime de 50 de centimetri intr-o perioada de timp cuprinsa intre 15 si 30 secunde. Focul trebuie sa se extinda pe o portiune de maxim 5 centimetri in ambele directii si sa se stinga singur in maxim 70 de secunde de la oprirea arzatorului. Acest comportament este gandit pentru a se asigura ca focul nu se propaga pe alte cabluri sau alte material din autovehicul in conditiile in care pasagerii nu au fost evacuate. Pe de alta parte pompierii nu vor trebui sa supravegheze autovehiculul pentru prevenirea unei reaprinderi a materialelor de izolatie stiind ca izolatiile sunt cu proprietatea de autostingere.

Cercetatorii au reusit sa produca un material de izolatie pentru realizarea mantalei care combina beneficiile celor doua material cunoscute, PVC si PUR. Izolatiile de PVC ard incet dar produc gaze corozive care, in combinatie cu apa produc solutii acide care provoaca arderea cailor aeriene. De aceea aceste cabluri nu sunt premise in compartimentele destinate calatorilor. Poliuretanul este extrem de rezistent la uleiuri si o gama larga de substante chimice si in acelasi timp are comportament foarte bun la eforturi de abraziune, taiere sau miscari repetitive, asa cum se poate intampla in autovehiculele de transport pasageri. Comportamentul la foc al poliuretanului este mai prost decat cel al PVC-ului, din punctul de vedere al intarzierii propagarii focului.

 

Pentru seria ETHERLINE® HEAT 6722 cercetatorii au reusit sa dezvolte o formula de poliuretan care arde greu si nu produce gaze toxice care pot dauna sanatatii pasagerilor.

Seria de cabluri ETHERLINE® HEAT 6722 respecta o serie de regulamente care se aplica pentru mijloacele de transport pasageri :

  •  ECE-R 118.01
  • Specificatiile MBN LV 112, LV 212, LV 213
  • ISO 11801 si ISO 16553 
  • EVO 132.40
  • ISO 6722
  • ISO 14572

Alte trasaturi:

  • Cablu de date cu manta exterioara din PUR fara halogeni
  • Gama de temperature extinsa pana la 105°C
  • Utilizare pentru pozare fixa sau flexibilitate limitata
  • Cat.5e: Cablu 4x2XAWG24/7 cu structura ecranului SF/UTP
  • Cat.6A/ Cat.7: Cablu 4x2xAWG24/7 cu structura ecranului S/FTP
  • Mai multe detalii sunt disponibile in fisa tehnica

Producatorii de vehicule destinate transportului de personae pot achizitiona de la noi trei variante de cabluri de date din familia ETHERLINE® HEAT 6722: Cat5e, Cat6A si Cat7.

Puteti afla mai multe informatii referitoare la standardul ECE-R 118.01 destinat cablarii autovehiculelor pentru transportul persoanelor in documentatia white paper. Expertii nostril va stau la dispozitie pentru orice intrebari si lamuriri pe adresa de mail: sales(at)lappkabel.ro

Precum  ETHERLINE® HEAT 6722, alte produse din portofoliul nostrum au fost testate in accord cu noul standard. Echipa noastra de vanzari vas ta la dispozitie pentru a va oferi toate informatiile necesare pe adresa de e-mail: sales(at)lappkabel.ro

 

White paper "Noul standard pentru cablarea autovehiculelor pentru transport persoane"

Va rugam sa introduceti datele dvs. de contact pentru a descarca documentatia.