Industria Celulozei si Hartiei
Fabricarea hartiei porneste de la materiile prime cu continut celulozic mare: lemn, paie, in, canepa, bumbac etc. Pentru inlaturarea substantelor chimice nedorite, dupa macinarea (fibrilarea) materiei prime, se aplica proceduri de spalare, albire, astfel incat, fibrele celulozice, hemicelulozice si lignina, sa ajunga la dimensiuni specifice corecte care sa asigure proprietatile mecanice corespunzatoare hartiei.
Pasta de hartie laminata este supusa unor proceduri de extractie a apei prin metode mecanice si termice. Obtinerea dimensiunilor finale se face prin laminare intre cilindrii calibrati, incalziti cu abur. Datorita consumului energetic specific foarte mare, automatizarea completa a proceselor de fabricatie este vitala.
Agresiunile care pot aparea asupra cablurilor electrice si a accesoriilor acestora (tuburi de protectie, presetupe, conectori industriali, sisteme de etichetare) sunt :
1. Agresiuni de natura termica.
2. Agresiuni de natura mecanica in zona gospodariilor de materii prime.
3. Agresiuni de natura chimica datorita aditivilor folositi pentru stabilizarea hartiei, substantelor organice care apar la tratarea apei uzate.
4. Zgomot electromagnetic mare datorat actionarilor cu turatie variabila.
5. Miscarile repetitive apar in cazul utilajelor de ridicat (poduri rulante) sau in zona bazinelor de tratare apa uzata.