e-Shop

LAPP a deschis una dintre cele mai sustenabile locații logistice

Pe 1 iunie, grupul LAPP a sărbătorit, deschiderea  noului său centru logistic de la Hanovra, unul dintre cele mai sustenabile pe care compania le-a deschis, la nivel mondial.

 

LAPP Eroeff LC3 1619

Centrul de la Hanovra a început să funcționeze încă din toamna anului 2020, însă din cauza situației pandemice, inaugurarea a fost amânată.

"Hanovra a devenit o a doua casă pentru noi.  Au trecut aproape 40 de ani de la deschiderea primului centru de vânzare a produselor noastre, urmat, ulterior, de un depozit logistic. Noul centru, în fața căruia ne aflăm astăzi, reprezintă o parte importantă a serviciilor noastre logistice eficiente și sustenabile", explică Matthias Lapp, CEO al U.I. LAPP GmbH.

În mesajul său video, Stephan Weil, primul ministru al Saxoniei Inferioare, subliniază: "LAPP este o companie care îmbină foarte bine tradiția cu inovația. Iar centrul logistic, care funcționează cu tehnologii de ultimă oră, este una dintre dovezi. Compania se concentrează pe industriile viitorului, având în vedere planuri de creștere a eficienței energetice. Regiunea Saxoniei Inferioare rămâne atractivă pentru investiții , dispunând de o industrie logistică regională puternică, susținută de o  infrastructură stabilă."

Primarul din Hanovra, Thomas Klapproth, subliniază: "LAPP este un angajator important pentru regiunea noastră. Compania ajută mediul economic și de afaceri al Hanovrei, contribuind la un viitor sigur și prosper pentru locuitorii noștri".

LAPP Eroeff LC3 1464

Noua clădire oferă de patru ori mai mult spațiu de depozitare

Noua clădire de pe str. Max-Mueller este situată via a vis de fostul centru logistic.   Întreaga proprietate măsoară 68.000 de metri pătrați, cu o suprafață de depozitare interioară și exterioară de 42.000 de metri pătrați.  Clădirea acoperă aproximativ 15.000 de metri pătrați de spațiu, oferind o  capacitate de stocare  de  patru ori mai mare, cu posibilitatea de extindere.  Un total de 60.000 de tamburi de cablu cu secțiuni transversale cuprinse între 40 și 280 de centimetri pot fi stocate aici.  La acest centru lucrează 173 de localnici.

Pentru LAPP, centrul de la Hanovra reprezintă cea mai mare proprietate logistică  din Germania și  hub-ul operațional care deservește clienții din Nordul Germaniei, Benelux, Scandinavia și Marea Britanie.  În plus, el este și un centru pentru produse durabile, aici sunt depozitate cablurile fotovoltaice și cele din fibră de sticlă pentru turbine eoliene mari.

Producție durabilă

"Datorită  noului nostru  sistem de ambalare, am reușit să reducem consumul de gaze cu aproximativ 50% și să salvăm 30% din totalul foliei de protecție  folosită pe tamburul de cablu”, explică Andreas Gesse, directorul centrului logistic din Hanovra.  "De altfel, există tamburi de cablu pentru care nu mai mai folosim deloc această folie”, continuă Gesse.

Reciclarea reprezintă, de asemenea, un rol-cheie.  O companie regională folosește o presă specială pentru a recicla tamburii vechi de cablu prin mărunțirea și prelucrarea lor pentru a produce alții. Datorită acestui ciclu, LAPP folosește de patru ori mai puțin lemn decât înainte.  Mai mult decât atât, deșeurile de carton nu mai sunt pur și simplu aruncate, ci reciclate și utilizate ca  material de umplere pentru ambalare.

Eficient din punct de vedere energetic și prietenos cu insectele

Folosim doar stivuitoare electrice, iar fiecare culoar din depozit a fost echipat cu detectoare de mișcare pentru a reduce consumul de energie electrică.  Mașinile de tuns gazonul, folosite pentru întreținerea peluzelor exterioare, au înlocuit  tehnologiile privind combustibilii fosili, iar un sfert din spațiile exterioare au fost transformate în gradini de flori pentru insecte.

Locații suplimentare  în Ludwigsburg și Polonia

În afară de centrul de la  Hanovra, LAPP mai deține alte trei centre logistice: unul la sediul companiei din Stuttgart, altul în  Ludwigsburg, care deservește regiunile din sudul Europei și Turcia, iar pentru Europa de Est, livrările se fac din Polonia. "Noul centru din Hanovra  ne permite să ne concentrăm asupra viitorului și să îmbunătățim, în continuare, serviciile pentru clienții noștri", spune Thomas Vasterling, Executive Vice President Logistics al U.I. Lapp GmbH.