LAPP

Oskar Lapp & Moştenirea Lapp

LAPP combina structura unei retele globale de companii cu fortele distinctive ale unei companii de familie. Exista cinci motive avantajoase pentru a alege LAPP.

Ursula Ida, Andreas si Siegbert Lapp

Ursula Ida, Andreas si Siegbert Lapp

Impreuna, Oskar si Ursula Ida Lapp au creat o companie de familie cu o reputatie internationala si un renume international. Ca si fondatori ai unei povesti de succes industrial unic, ei sunt un exemplu pentru generatii viitoare, angajati si prieteni:

Cu munca asidua si entuziasm si o vedere clara asupra esentialului si cu perseverenta, ei sunt un model de concentrare, disciplina si spirit de initiativa – pentru binele clientilor lor si pentru siguranta in viitor a companiei.

Atunci cand Oskar Lapp a murit de o boala de inima in 1987, compania a fost in continuare condusa in acest spirit. Previziune antreprenoriala si un angajament ferm catre interesele companiei si o cerinta absoluta pentru calitate sunt mostenirea acestuia care dainuie pana in ziua de azi.

Cei doi fii ai sai, Andreas si Siegbert Lapp, au preluat managementul afacerii de familie si au condus activitatea de atunci impreuna cu mama lor. Inca din copilarie, acestia au inteles afacerea si au apreciat intelesul unui compartament de afaceri responsabil.

Viziunea începe cu întrebări

Oskar Lapp

Oskar Lapp

În anii 50, ascensiunea în industrializare a dus la o cerere enormă pentru cabluri şi conductori. Pus în faţa acestei dezvoltări, Oskar Lapp şi-a pus o întrebare simplă:

„Cum pot optimiza metoda curentă – inserarea manuală, care consumă timp, de nuclee simple şi fire de contact în manşoanele exterioare?”

Răspunsul lui: inventând primul cablu de semnal codat color, flexibil produs industrial - ÖLFLEX®.

1957 – Punerea pietrii de temelie pentru un viitor de succes

1957

Familia Lapp cumpara o casa in Rosentalstraße in Stuttgart-Vaihingen. Odata ce e independent, Oskar Lapp dezvolta primul cablu de semnal produs vreodata industrial: ÖLFLEX®. Oskar si Ursula Ida Lapp au cladit impreuna vanzarile noului produs ÖLFLEX®. Capitalul lor de incepere pentru aceasta o fost un imprumut din banca de 50,000 marci germane. Ursula Ida si Oskar Lapp au format UI Lapp KG folosind initialele Ursula Ida Lapp.

În 1959 Lapp a pus bazele unei politici de marcă în formă finală

1959

Dand produselor nume de marca a fost o idee complet noua la acea vreme, dar le-a permis sa fie diferentiati mult mai usor fata de competitie. Oskar Lapp a fost din nou unul din participanti din fata si a devenit unul dintre primii oameni pentru a oferi acest tip de marca atractiva. Aceste nume de marca sunt utilizate si astazi. Cea mai cunoscuta marca este ÖLFLEX®, care a asigurat un loc in istoria sectorului.

1963-1965 Fondarea altor companii

1963-1965

In 1963 Oskar Lapp a fondat Lapp Kabelwerte GmbH in Galileistraße. Produce cabluri si conductori la solicitarile clientilor intr-un atelier inchiriat. In 1963 Oskar Lapp pune bazele companiei Contact GmbH pentru a produce conectori rectangular. Pana in 1965 Oskar Lapp angajeaza personal in numar de 30. Sediul companiei este mutat din casa lor la Schulze-Delitzsch-Straße in Stuttgart Vaihingen.

Lapp Systems

1983 - Lapp Systems

Siegbert Lapp ca si prim membru al generatiei a doua, a format o alta companie:

„S” Glaskabel GmbH, care devine in 1995 - Lapp Kabelsysteme GmbH si este redenumita mai tarziu ca si Lapp Systems GmbH.

 

In intreaga lume, Lapp Systems ofera sisteme pre-asamblate specifice clientilor, pentru sisteme de cabluri, cabluri personalizate in spirala, sisteme de alimentare energie si aplicatii personalizate.

1987 – Noua eră

1987 - The new era

In 25 aprilie 1987, Oskar Lapp a murit de o boala de inima.

Dupa moartea acestuia, Ursula Ida Lapp si cei doi fii ai sai, Andreas si Siegbert Lapp, au preluat managementul companiei. Noua generatie au dus spre noi culmi idealurile si ideile fondatorului companiei. Maniera exemplara in care filozifia companiei a fost continuata a fost marcata de si mai mult succes. Compania a crescut pe plan national dar si pe plan international. Au fost introduse linii noi de productie pentru piete noi.

Concentrarea asupra cumparatorului si credinta companiei in ceea ce este realistic au ramas aspecte cheie in filozofia companiei. Cei doi directori de generatie a doua au vazut de asemenea curajul, determinarea si vederea comerciala pe termen lung ca si vitale.

Impreuna, ei controleaza soarta companiei si adauga noi capitole la istoria acestuia de succes.

1992 – Fundaţia Oskar-Lapp

1992 - Oskar-Lapp-Foundation

Fundaţia Oskar Lapp a fost creată în memoria fondatorului. Aceasta promoveaza cercetări în bolile de inimă.

Finanţarea trebuie să fie folosită în principal pentru a promova savanţi tineri şi talentaţi. Premiul de Cercetare Oskar Lapp este oferit catre oameni tineri de ştiinţă în fiecare an.

1995-2013: Jucător global

374594 359894520778082 1703668595 n

Numarul companiilor internationale este in crestere. LAPP este acum activ in pietele principale internationale din Asia, Europa si America. Aici sunt angajati 3770 de oameni in 40 de companii si mai mult de 100 de agentii in jurul lumii.

In fiecare an, cei mai de succes angajati sunt cinstiti personal de familia Lapp.

2007/2008 – toate semnele indică către extindere

2007.2008

LAPP este in crestere in toata lumea – cea mai mare fabrica de productie a noastra in Forbach in nord-estul Frantei este extinsa pentru a dubla capacitatea noastra de productie.

In SUA, compania de vanzari si distributie K.L. Tannehill Inc. A devenit Lapp Tannehill Inc, cu sediul principal in Savage, Minnesota. La locatia noastra indiana in Bangalore, compania intemeiaza Lapp Center Asia. Acest centru ne permite sa prezentam produsele de marca ale companiei si in acelasi timp permitandu-ne sa putem realiza un control si o testare cuprinzatoare ale calitatii. Compania isi pune amprenta chiar si pe taramuri indepartate precum Siberia – noi deschidem un nou Centru de Competente la Universitatea Politehnica din Tomst, Russia. Aceasta va permite companiei Lapp sa sustina instruirea electrotehnica la universitate.

Lapp construieste de asemenea noi centre de productie, distribuire si logistica in Spania, Republica Ceha, Norvegia, Corea si Brazilia. Noi sedii de vanzare, precum cele din India si China pentru a numi doar doua, ofera cumparatorilor nostrii un service imbunatatit pe teren.

2009 – ÖLFLEX® keeps the world moving

2009 - OELFLEX R keeps the world moving

Sub acest slogan, LAPP sarbatoreste cea de-a 50-a aniversare emblematica a marcii OLFLEX ®.