e-Shop

Grupul Lapp la Expozitia de la Hanovra 2017

Portofoliul extensiv al Lapp Group destinat cablurilor pentru actionari prin electronica de putere este in crestere : Grupul din Stuttgart lanseaza doua noi familii de cabluri ÖLFLEX® cu caracteristici foarte atragatoare pentru piata.

Familia ÖLFLEX® VFD 2XL este certificata pentru mai multe nivele de tensiune conform standardelor UL.

Familia ÖLFLEX® VFD 2XL este certificata pentru mai multe nivele de tensiune conform standardelor UL.

Ambele familii sunt cu diametre exterioare minimizate ceea ce le face potrivite acolo unde spatiul de cablare este limitat si densitatea de cabluri este mare. Datorita materialelor speciale folosite pentru sistemele de izolatii, aceste cabluri ofera capacitate scazuta intre conductori ceea ce imbunatateste proprietatile EMC si asigura lungimi de conectare mai mari. Trebuie subliniata familia ÖLFLEX® VFD 2XL care are certificare UL TC-ER pentru doua nivele de tensiune. Trasaturile detaliate:

ÖLFLEX® VFD 2XL si ÖLFLEX® VFD 2XL cu pereche pentru semnal: Aceste cabluri pentru conectarea motoarelor la convertizoarele de frecventa, potrivite pentru orice producator de convertizoare de frecventa, au fost pana acum disponibile doar pe piata americana datorita numeroaselor certificari conforme cu standardele americane. De acum, aceste cabluri sunt disponibile si cu certificare CE ceea ce usureaza efortul celor care produc echipamente destinate ambelor piete. Pentru piata americana, aceste cabluri au aprobare UL TC-ER pentru nivelele de 600 V si 2 kV iar cu pereti subtiri de izolatie pentru 600 V, asa cum este uzual. Suplimentar, acopera si nivelul de 1000 V pentru cablurile flexibile de alimentare motor. Pentru clienti asta inseamna ca pot folosi o singura familie de cabluri pentru mai multe tipuri de aplicatii iar aceasta se traduce prin reducerea stocurilor de cabluri .

Inginerii proiectanti de la Lapp au stabilit cea mai potrivita solutie pentru sistemul de izolatii. Izolatiile conductorilor sunt realizate din polietilena reticulata. Datorita procesului de reticulare s-au obtinut cele mai bune constante dielectrice astfel incat curentii capacitivi sa fie minimi. Se ofera astfel cea mai buna solutie in conditiile in care densitatea de cablare este foarte mare si distanta dintre convertizorul de frecvnta si motor este de asemenea mare.
Modul de ecranare al cablului este de asemenea particular : in loc de un simplu ecran tesut
s-a utilizat un sistem de ecranare compus din folie aluminizata si ecran tesut, in acest mod se reduc perturbatiile electromagnetice pe care le poate crea cablul.
Mantaua exterioara este realizata din elastomer termoplast rezistent la ulei si la radiatii UV si are in acelasi timp o propagare redusa a flacarii.

ÖLFLEX® VFD 2XL este disponibil si in varianta cu o pereche de conductori care poate fi utilizata pentru controlul franei sau senzorului de temperatura. Aceasta varianta este denumita "cu semnal" pentru a putea fi diferentiata de varianta obisnuita.
ÖLFLEX® VFD 2XL este dezvoltat si produs de catre Lapp USA in New Jersey.

Familia de cabluri ÖLFLEX® SERVO 719 este compusa din cabluri pentru servo-motoare si este inrudita ca performante cu ÖLFLEX® SERVO 719 CY, fiind varianta neecranata. Datorita izolatiilor de conductor din polipropilena aceste cabluri au de asemenea capacitate redusa ceea ce le face interesante in aplicatiile in care se impugn conexiuni cu lungimi mari sau in care trebuie evitati curentii capacitive, varfuri de tensiune datorate rezonantei sau unde reflectate. Datorita diametrelor exterioare minimizate aceste cabluri permit pozarea mai usoara in zonele cu densitate mare de cabluri.
Mantaua exterioara este realizata din PVC aditivat special pentru a avea rezistenta la uleiuri si la radiatii UV astfel incat cablurile suporta pozarea neprotejata in exterior. ÖLFLEX® SERVO 719 are una sau doua perechi de control destinate actionarii franei si / sau controlului senzorului de temperatura.
Cablul a fost proiectat conform UL AWM pentru 1000 V si este astfel utilizabil in aplicatiile destinate exportului pe piata americana. Conform IEC, nivelul de tensiune este de 0.6/1kV.

 

Mai multe informatii despre acest subiect: www.lappkabel.ro