e-Shop

White paper "Cabluri si conectori utilizati in industria alimentara"

Masurile de igiena sunt una dintre sarcinile prioritare cand vine vorba despre procesarea alimentelor si a bauturilor. Facilitatile de productie trebuie sa fie astfel proiectate incat sa respecte principiile stipulate de catre norme referitoare la asa zisele Camere sterile. Asta inseamna ca inclusiv cablurile, conectorii si presetupele joaca un rol important pentru mentinerea unei igiene corespunzatoare.

Standarde pentru solutii de cablare utilizate in industria alimentara:
Cand vine vorba despre industria alimentara, sunt putine industrii in care cerintele sa fie atat de ridicate in ceea ce priveste conditiile la care toate componentele trebuie sa le faca fata. Standardele inalte impus proiectarii acestor spatii se rasfrang si asupra partii electrice inclusiv asupra cablurilor, presetupelor conectorilor si accesoriilor acestora. Toate acestea trebuie sa faca fata unei game variate de substante chimice anorganice sau organice, stresului termic, datorat temperaturilor scazute din spatiile de refrigerare sau ridicate, din spatiile de tratare termica  termic , mediului umed si asta in conditiile mentinerii nealterate a performantelor lor. In plus, trebuie sa reziste la acizii industriali sau la substantele bazice care intra in componenta substantelor detergente si desinfectante folosite in procesul repetitiv de igienizare al instalatiei. Pentru indeplinirea acestor cerinte trebuie proiectate si realizate produse care sa asigure siguranta functionarii instalatiilor si care sa garanteze absenta opririlor accidentale si reducerea timpilor de mentenanta cat si cresterea perioadei de functionare continue intre doua perioade de mentenanta.

 

Cum realizeaza Lapp aceste performante:
Ca partener cu traditie pentru masinile unelte automatizate si ingineria proceselor industriale, Grupul Lapp are un portofoliu larg de produse care au fost dezvoltate pentru a fi folosite in medii de lucru extrem de dure si a creat produse special proiectate pentru industria alimentara. Lapp are vechi parteneriate cu producatori de utilaje destinate industriei alimentare si cunoaste toate cerintele solicitate pentru acest tip de aplicatii. Lapp isi testeaza produsele utilizate in industria alimentara conform standardelor in vigoare ajutandu-si partenerii prin obtinerea agrementelor conform EHEDG, ECOLAB® si IPA  pentru Camere Curate si prin teste realizate in laboratoarele proprii. In acest fel dezvoltam solutii sigure pentru orice tip de aplicatie:

  • Prelucrarea produselor lactate / Tehnologia produselor lactate
  • Procesarea carnii si a pestelui
  • Produse de panificatie
  • Fabrici de imbuteliere
  • Linii automate de impachetat

Exemple de produse:

Pentru a asigura consultanta competenta referitor la produsele din portofoliu destinate industriei alimentare, Lapp Group este membra a societatii Safe Food Factory industrial working group, ( Grupul pentru siguranta Industriei Alimentare ) care ajuta clientii pentru gasirea solutiilor optime pentru solutionarea problemelor de siguranta alimentara pentru orice tip de masinarii industriale destinate acestei ramuri.

 

 

White paper "Cabluri si conectori pentru industria alimentara"

Va rugam sa introduceti datele dvs. de contact aici pentru a descarca documentatia.

 

Persönliche Angaben
Kontaktdaten
Ihre Anfrage
*Pflichtfelder