e-Shop

Lapp a prezentat in cadrul targului de la Hanovra o serie de produse noi

In cadrul Hannover Messe 2017, Lapp Group a lansat o serie de produse noi, marindu-si astfel portofoliul de produse. Cu intrebuintare pentru o multitudine de aplicatii, noile produse Lapp sunt destinate nevoilor dumneavoastra.

Noul conector rectangular EPIC® MH poate fi echipat cu diverse inserturi pentru diferite aplicatii in doar cativa pasi simpli

Noul conector rectangular EPIC® MH poate fi echipat cu diverse inserturi pentru diferite aplicatii in doar cativa pasi simpli

Forta, semnale si date: noul sistem de conectori modulari EPIC® MH reprezinta intr-adevar o incununare a talentului tehnic.
Utilizatorii pot combina intr-o singura carcasa toate tipurile de semnale electrice pe care le pot intalni intr-un cablu utilizand diverse inserturi.

Toate acestea sunt posibile datorita unui sistem de rama care poate fi echipata cu inserturi modulare produse de Lapp sau chiar cu inserturi modulare existente pe piata, iar asamblarea este de departe mult mai usoara decat in cazul ramelor cu sistem pliabil sau glisant de asamblare. De la 2 la 36 de poli, curenti de pana la 100 A, tensiuni pana la 1000 V, transfer de date Cat 5 pana la 100 MHz, combinatiile acceptate de acest sistem sunt extraordinar de variate. Benefic in special clientilor care dezvolta noi masinarii, acestia putand sa-si ajusteze foarte usor configuratia conectorului in timpul procesului de dezvoltare si testare a noii masinarii fara sa fie nevoie de modificari mecanice pentru prinderea unui alt tip de conector. Catalogul online si configuratorul de produse online ajuta utilizatorul sa-si configureze usor si sigur conectorul necesar evitandu-se astfel orice greseala.

Ideal pentru Industry 4.0: Cablul ETHERLINE® TORSION Cat. 7 este primul cablu rezistent la torsiune destinat protocolului  PROFINET®-conform Cat. 7

Ideal pentru Industry 4.0: Cablul ETHERLINE® TORSION Cat. 7 este primul cablu rezistent la torsiune destinat protocolului PROFINET®-conform Cat. 7

In mediul industrial un volum mare de date trebuie transferat, in conditii de siguranta deplina si cu rate de transfer cat mai mari. Lapp a adaugat inca doua cabluri de date la portofoliul existent ETHERLINE® , inclusiv primul cablu de date din lume care suporta miscari de torsiune, compatibil PROFINET® compatibil Cat. 7. Ambele cabluri ating viteza categoriei Cat.7, 10 GBit/s , in domeniul frecventelor de pana la 600 MHz. Aceste caracteristici fac aceste produse foarte atractive pentru aplicatiile din segmentul robotilor si a masinariilor industriale, acolo unde pachete mari de date trebuie transferate, de exemplu in cazul senzorilor sau a camerelor video, ceea ce reprezinta cerintele cheie in cadrul conceptului de Internet al Lucrurilor. Ambele cabluri au mantaua exterioara realizata din poliuretan robust mecanic, fara halogeni. Structura interna difera datorita proprietatilor pentru care sunt proiectate.

 

ETHERLINE® TORSION Cat. 7 este primul cablu de date din lume rezistent la torsiune, destinat protocolului PROFINET si conform cu Cat. 7. Poate fi torsionat cu 180° in ambele directii, pe o lungime de 1m, pentru cel putin 5 milioane de cicluri. Cablul nu contine nici un filer iar conductorii sunt mentinuti pe pozitiile lor precise cu ajutorul unei cruci separatoare din polietilena, ceea ce conduce la o asamblare mult mai usoara a cablului. In cursul proiectarii, specialistii Lapp au impus ca toleranta impedantei caracteristice sa fie de doar ±5% fata de toleranta de ±15% impusa de standardele in vigoare. Acest fapt imbunatateste proprietatile de transfer de date chiar si acolo unde distantele sunt scurte. Cablul este agrementat conform UL CMX, astfel incat poate fi folosit pe piata americana in aplicatiile din afara dulapurilor electrice.

 

ETHERLINE® Flex Cat. 7 este agrementat conform AWM Style si astfel este utilizabil in aplicatiile destinate pietei americane, in interiorul dulapurilor electrice. Este flexibil chiar daca nu a fost proiectat pentru miscari repetitive. Datorita diametrului exterior redus de numai 6,4 mm si a razei minime de indoire de doar 4 x diametrul exterior, acest cablu este ideal acolo unde cablarea dulapului electric este restrictionata de spatiul disponibil. ETHERLINE® Cat. 7 FLEX poate fi pozat fara restrictii langa cabluri cu nivelul de tensiune de 1000 V fara a fi nevoie de separatori mecanici de protectie si chiar si in aceste conditii nu exista nici un pericol de interferente electromagnetice.

Familia ÖLFLEX® VFD 2XL este certificata pentru mai multe nivele de tensiune conform standardelor UL.
ÖLFLEX® SERVO 719 este “sora mai mica” a  ÖLFLEX® SERVO 719 CY , varianta neecranata.

Familia ÖLFLEX® VFD 2XL este certificata pentru mai multe nivele de tensiune conform standardelor UL. ÖLFLEX® SERVO 719 este “sora mai mica” a ÖLFLEX® SERVO 719 CY , varianta neecranata.

Lapp Group a lansat si doua categorii de cabluri ÖLFLEX® cu caracteristici foarte atragatoare pentru piata. Ambele familii sunt cu diametre exterioare minimizate ceea ce le face potrivite acolo unde spatiul de cablare este limitat si densitatea de cabluri este mare. Datorita materialelor speciale folosite pentru sistemele de izolatii, aceste cabluri ofera capacitate scazuta intre conductori ceea ce imbunatateste proprietatile EMC si asigura lungimi de conectare mai mari. Trebuie subliniata categoria ÖLFLEX® VFD 2XL care are certificare UL TC-ER pentru doua nivele de tensiune.

 

  • Cablurile servo neecranate ÖLFLEX® SERVO 719. Izolatia de conductor este in intregime realizata din polipropilena, iar mantaua exterioara din PVC, fiind rezistenta la foc, la uleiuri si la radiatii UV.
  • Cablurile ÖLFLEX® VFD 2XL (cu perechi de semnal) sunt o noutate pe piata europeana, existand momentan doar pe piata americana. Cu noul ÖLFLEX® VFD 2XL, Lapp ofera prima solutie care combina ambele avantaje : certificarea pentru cablare neprotejata UL TC ER si nivelul de tensiune de 600 V / 2,000 V datorita izolatiei din polietilena special reticulata XLPE. Mantaua exterioara nu este confectionata din PVC. Aceasta a fost inlocuita cu termoplast elastomer TPE care are proprietati mecanice mai bune.  
Cablul de CAN bus UNITRONIC® BUS HEAT 6722 poate fi instalat in interiorul vehiculelor datorita comportamentului optimizat la foc.

Cablul de CAN bus UNITRONIC® BUS HEAT 6722 poate fi instalat in interiorul vehiculelor datorita comportamentului optimizat la foc.

Cablul de CAN bus UNITRONIC® BUS HEAT 6722 este noul cablu robust care este destinat utilizarii in sisteme de magistrala de date, proiectat pentru standardul CAN si potrivit in special pozarii in interiorul caroseriei.

Cu patru conductori dispusi in stea, acest cablu este capabil de aceleasi performante ca si un cablu din aceeasi clasa dar care este mai gros, ocupand aproximativ 60% din spatiu. Acest cablu nu numai ca suporta uleiurile, benzina, motorina, vaselinele, expunerea la UV si conditiile climatice, ci este si dedicat unei game de temperaturi in conformitate cu DIN/ISO 6722 Class B, rezistent pana la 105°C – aceasta este valoarea care acopera gama normala de temperaturi din compartimentul motor al vehiculelor comerciale. BUS HEAT 6722 a fost testat in conformitate cu standardele aflate in vigoare. Performantele depasesc impunerile acestor standarde gratie certificarii ECE-R 118.


Circa 250.000 de vehicule comerciale sunt inmatriculate anual numai in Germania, incluzand vehicule cu motoare termice de tipul incarcatoarelor sau frezelor de zapada. Magistralele de tip CAN ( Controller Area Network ) sunt folosite frecvent in acest tip de aplicatii. Pana acum nu au existat cabluri special proiectate pentru instalarea in vehicule. Lapp schimba acum aceasta situatie prin lansarea UNITRONIC® BUS HEAT 6722.

 

Deoarece acest cablu poate intra si in componenta vehiculelor pentru transportul persoanelor, agrementarea conform ECE R118 (comportamentul la foc al materialelor utilizate in interiorul compartimentelor pentru calatori ) este obligatorie. Conform acestui regulament, mantaua cablurilor utilizate in aceasta zona trebuie sa fie fara halogeni astfel incat sa nu se creeze gaze sau solutii acide in contact cu apa de stingere. Ca rezultat mantaua exterioara a fost confectionata dintr-un poliuretan special.

Pentru informatiile complete cu privire la caracteristicile produselor prezentate, va rugam sa vizitati website-ul www.lappkabel.ro.