e-Shop

Lapp achizitioneaza doua companii de top in solutii de automatizare si cabluri procesate

Lapp Group achizitioneaza SKS Automaatio si SKS Connecto din Finlanda si Polonia. “ Achizitia companiilor SKS intareste pozitia companiei Lapp si rolul acesteia in solutiile pentru cabluri procesate, precum si pozitia de pe piata din Europa de Nord-Est”, a declarat Adreas Lapp, Chairman in cadrul Boardului Lapp.

Sediul central Lapp Group, localizat in Stuttgart, Germania.

Sediul central Lapp Group, localizat in Stuttgart, Germania.

SKS Connecto Oy este localizata in Hyvinkää, Finlanda, si este lider in solutiile de cabluri si cabluri procesate pentru industria masinariilor, constructiilor si industria feroviara. SKS Connecto Polska Sp. z o.o. in Gdansk, Polonia reprezinta o alta locatie a companiei care este specializata in productia de cabluri procesate si ansambluri electrice.

SKS Automaatio Oy este lider in solutiile pentru comunicatiile industriale si componente electrice si este localizata in Vantaa, Finlanda. Pe langa portofoliul de produse bine structurat, compania ofera si solutii personalizate in materii de ambalaje si impachetare, ce se potrivesc perfect cu viziunea Lapp.

Cifra de afaceri a celor doua companii este de 40 de milioane de Euro. Peste 280 de angajati lucreaza aici. Fondata in 1924, SKS Group, a avut initial 8 companii si este o afacere de familie reprezentata de Heimo J. Aho.

“Automatizarile industriale si procesarea cablurilor sunt doua subiecte importante in strategia Lapp 2020. Automaatio si SKS Connecto, leaderi in aceste domenii, au un rol important in a sustine aceasta strategie si in a intari pozitia Lapp in aceste domenii, avand in acelasi timp si un rol de sustinere a clientilor Lapp si SKS “, a declarant Matthias Lapp, CEO al regiunii LA EMEA.

Contractul cu SKS Group a fost semnat la data de 15 Decembrie 2017. Lapp Group si SKS Group sunt parteneri de peste 50 de ani. “Incheierea acestui parteneriat intre cele doua familii reprezinta un prilej de bucurie la nivel international, intrucat nu numai ca familia Lapp s-a marit, insa impreuna vom putea livra solutii mult mai eficiente in cele doua domenii, intr-un timp mult mai scurt”, a declarat Dan Ionas, Manager Marketing si Vanzari, Lapp Kabel Romania.