e-Shop

Industria Cimentului

Materiile prime cu ponderea cea mai mare in fabricarea cimentului sunt calcarul si argila care sunt extrase din cariere. Uzual, producatorii de ciment sunt amplasati langa carierele de calcar. Pentru minimizarea costurilor de transport calcarul este transportat pe sisteme de benzi transportoare. Materia prima (calcar, argila, oxid de fier, carbune, cenusa de termocentrala etc.) este uscata, sortata, macinata in mori cu bile, dozata gravimetric si introdusa in cuptorul rotativ pentru obtinerea clincherului de ciment. Temperatura la capul cald este in jur de 1450 °C. Dupa racire, clincherul este macinat, amestecat cu gips sau alti aditivi, functie de reteta si pregatit de expediere sacuit sau vrac.

Agresiunile care pot aparea asupra cablurilor electrice si a accesoriilor acestora (tuburi de protectie, presetupe, conectori industriali, sisteme de etichetare) sunt :

1. Agresiuni de natura termica in zona cuptorului rotativ sau pe traseul gazelor arse (la capul rece gazele arse au circa 800 °C).
2. Agresiuni de natura mecanica (abraziune, zgariere, taiere).
3. Agresiuni de natura chimica (compusii constitutivi ai cimentului sunt bazici).
4. Campuri electromagnetice datorate actionarilor prin convertizoare de frecventa (benzi transportoare, ventilatoare pentru aer de combustie, exhaustoare de gaze arse, mori de macinare, pompe aferente instalatiilor de ungere sau racire).
5. Campuri electromagnetice datorate actionarilor prin convertizoare de frecventa a malaxoarelor, pompelor etc.
6. Miscarile repetitive apar in cazul utilajelor de ridicat (poduri rulante) si in cazul utilajelor specializate de pe fluxul de productie (fluxul de sacuire).

Dacă aveţi orice fel de întrebări, echipa noastră de experţi va fi încântată de lucreze cu dvs. la gasirea celui mai bun produs pentru solicitarile aplicaţiei dvs.

 

Apelează 0040  213  10.09.61 sau scrie-ne la adresa de e-mail: sales(at)lappkabel.ro