e-Shop

Lapp Group a ajuns în top 100 companii germane inovatoare

Compania cu sediul în Stuttgart a devenit una dintre companiile inovatoare ale Germaniei, odata cu clasarea ei în top 100, potrivit mentorului Ranga Yogeshwar

Lapp Group a ajuns în top 100 companii germane inovatoare

TOP 100 companii, un titlu deținut de cele mai inovative companii germane mici si mijlocii, a ajuns la cea de-a 23-a editie. Lapp Group se afla in acest an în elita inovatoare. Compania, cu sediul in Stuttgart, a luat parte la un process de selecție științifică pentru a obține acest statut. Au fost examinate managementul și succesul innovator al companiei. Mentorul acestui top, Ranga Yogeshwar, a prezentat premiile în cadrul Sumitului German al Companiilor Mici si Mijlocii pe 24 iunie în Essen.


Punctul forte inovator din spatele Lapp Group, care a fost distins cu nominalizarea în TOP 100, are un nume: "managementul tehnologiei și inovației" sau prescurtat TIM. Workshop-urile cu același nume, conduse de experți din Stuttgart, cu privire la tehnologia de conectare, sunt un teren propice pentru idei noi. Angajații din întreaga lume, care își asumă o gamă mare de roluri, sunt invitați să dezvolte noi abordări de soluții pentru clienți, de trei sau de patru ori pe an. Există, de asemenea, o serie de ateliere TIM de lucru, mai mici, în diferite departamente din întreaga companie. "Scopul nostru este ca angajații noștri să vizualizeze inovațiile ca parte a activităților lor zilnice, în așa fel încât, mai departe, aceștia să nu mai apeleze la manageri, pentru a gândi inovativ", a declarat Siegbert Lapp, Președinte al Consiliului de Supraveghere.


Topul Inovator dezvoltă și produce soluții complete pentru tehnologia de cablu, creeând totodată un portofoliu larg de produse de marcă, care include cabluri flexibile, cabluri de alimentare și control, cabluri de date, cabluri din fibre optice, conectori, presetupe industriale și accesorii pentru cabluri. Există 3.300 de angajați din întreaga lume, care lucrează pentru această companie de familie, fondată în anul 1959. 1.200 dintre acești angajați au sediul în Germania. Portofoliul de produse standard, care nu include soluțiile personalizate nelimitate, este format acum din peste 40.000 de articole. Acest interval foarte mare este rezultatul multor inovații de succes.


Lapp este lider de piață în industrie, în Germania și este privit drept un furnizor de top la nivel internațional. Georg Stawowy, membru al Consiliului pentru Tehnologie și Inovare, explică filozofia Lapp pentru inovare: "În primul rând, dorim să ajungem pe piețe noi cu inovațiile noastre. În al doilea rând, vrem să fim compania care furnizează întotdeauna cele mai recente și cele mai bune produse."

 

Peste 4.000 de companii și-au exprimat interesul de a participa la TOP 100 în acest an. Dintre acestea, 366 de companii au aplicat pentru runda de calificare, 284 au ajuns în runda finală, 238 au reușit apoi saltul în TOP 100 (un maxim de 100 de companii din fiecare dintre cele trei categorii de mărime). Companiile au fost evaluate din nou de către profesorul Nikolaus Franke și echipa sa de la Catedra de Antreprenoriat și Inovare din Viena, Universitatea de Economie și de Afaceri. Ei au folosit 100 de parametri din cinci categorii de evaluare - "conducerea executivă a inovației prietenoase", "climat de inovare", "procese inovatoare și organizare", "inovație de marketing / orientare externă" și "succes de inovare" - pentru a efectua evaluarea lor.


Primele 100 de companii sunt văzute ca trendsetteri în industriile lor. Acest lucru se reflectă și în cifrele de evaluare. Printre aceste companii, 97 sunt lideri de piață la scară națională și 32 sunt lideri de piață pe o scară globală. Conform statisticilor recente, au generat o medie de 40% din cifra de afaceri a acestora cu inovațiile adresate pieței și îmbunătățirile produselor introduse pe piață înaintea concurenților. Creșterea vânzărilor acestora a fost cu aproximativ 28 % mai mare decât media respectivă în industrie. În total, IMM-urile au depus 2,292 brevete naționale și internaționale, în ultimii trei ani. Această capacitate de inovare este, de asemenea generatoare de locuri de muncă, astfel că primele 100 de companii deja planifică să angajeze 9.500 de angajați în următorii trei ani.


Ranga Yogeshwar, mentorul TOP 100 este un journalist de știință și prezentator TV, impresionat de calitatea companiilor și speră să vadă și alte companii pe urmele TOP 100: "Modul în care primele 100 de companii vin cu noi idei și dezvoltă produse excepționale și servicii, pornind de la aceste idei, este cu adevărat remarcabil. Sunt atât de bucuros că acest premiu scoate în evidență aceste calități. Să sperăm că succesul lor va încuraja și alte companii să urmeze acest exemplu. La urma urmei, această cultură a inovării va crește semnificativ în toate companiile într-un viitor apropiat. "


TOP 100: competiția
Compamedia s-a ocupat de premierea TOP 100 pentru creșterea capacității de inovare și succes remarcabil în inovare pentru IMM-uri, încă din anul 1993. profesorul Nikolaus Franke de la Institutul de Antreprenoriat și Inovare din Viena, Universitatea de Economie și de Afaceri a fost director științific al competiției din 2002. Jurnalistul de știință și prezentatorul TV Ranga Yogeshwar este mentorul TOP 100. Societatea Fraunhofer pentru promovarea cercetării aplicate și Asociația Germană pentru Întreprinderile mici și mijlocii (BVMW) sunt parteneri de proiect. Managerii de magazin sprijină, de asemenea, competiția ca partener media. Mai multe informații sunt disponibile la www.top100.de.

 

 


Despre Lapp Group:

Cu sediul central în Stuttgart, Germania, Lapp Group este furnizor lider de soluții integrate și produse recunoscute în domeniul cablurilor și tehnologiei de conectare. Portofoliul Grupului include cabluri standard și foarte flexibile, conectori industriali, soluții personalizate, tehnologie de automatizare și soluții robot pentru fabrica inteligentă a viitorului, precum și accesorii tehnice. Piața principală a Grupului o reprezintă masinăriile industriale și sectorul energetic. Alte piețe cheie sunt industria alimentară, precum si sectorul energetic sau mobil.
Lapp Group a rămas o afacere de familie, de când a fost fondată în 1959. În anul fiscal 2014/15 a generat venituri consolidate de 886 mil. EUR. Lapp are în prezent aproximativ 3300 angajați în lumea întreaga, 17 unități de producție și 40 de companii distribuitoare. Lucrează de asemenea cu aproximativ 100 de reprezentanțe.