e-Shop

Forță și comandă la puterea H05 RN-F și H07 RN-F!

Nu toate aplicaţiile din tehnică necesită cabluri cu performanţe de top referitoare la flexibilitate, rezistenţă la expunerea la substanţe chimice, condiţii climatice sau eforturi mecanice mari. O gamă largă de aplicaţii, pornind de la scule electrice portabile, electrocasnice sau chiar aplicaţii industriale obişnuite, se află pe lista de utilizare pentru cablurile cu izolaţii din amestecuri de cauciucuri.

Forță și comandă la puterea H05 RN-F și H07 RN-F!

Gama H05 RN-F este destinată cu predilecţie consumatorilor de mică putere, acolo unde flexibilitatea cablului nu este elementul definitoriu. Aceste cabluri pot fi regăsite în majoritatea electrocasnicelor cu care sunt dotate bucătăriile moderne sau la sculele electrice, în special din categoria hobby. Clasa 5 de flexibilitate permite utilizarea zilnică, fără periclitarea proprietăţilor electrice ale cablurilor, iar nivelul tensiunii nominale de 300/500 V este potrivit alimentării monofazate.

Gama H07 RN-F este destinată utilizării în aplicaţii industriale având în vedere nivelul superior de tensiune de 450/750 V, potrivit alimentărilor trifazate. Sistemul de izolaţii realizat din amestecuri de cauciucuri de tip EI4 pe conductori şi EM2 pe mantaua exterioară încadrează această familie de cabluri în categoria celor destinate eforturilor mecanice medii. În acelaşi timp, rezistenţa la ulei şi la apă fac din acest cablu un candidat pentru aplicaţii diverse în domeniul industrial.

Deşi sunt  cabluri armonizate, nu toţi producătorii reuşesc aceeaşi calitate finală pentru tipul acesta de produse. Chiar dacă fişele tehnice prezintă date tehnice identice, lucrabilitatea cablurilor diferă de la producător la producător. De aceea, procesele de dezizolare pot cauza probleme mari la anumite produse care poartă aceeaşi denumire. Dacă izolaţia de conductor este aderentă pe liţe sau dacă liţele nu mai au culoarea arămie, caracteristică a cuprului curat, şi, se observă tente de culoare neagră sau verde, toate acestea reflectă o calitate scăzută şi pot fi generatoare de incidente tehnice.

LAPP, datorită standardelor foarte înalte de calitate şi a controlului interfazic permanent, reuşeşte să ofere aceste cabluri la cea mai înaltă calitate din piaţă.

Pentru cei care au nevoie de performanţe, LAPP oferă o variantă îmbunătăţită pentru familia H07 RN-F, cu izolaţii fără halogeni, cu rezistenţă sporită la apă sau substanţe chimice şi cu o gamă de temperatură mult mai largă, de la – 40 la +90 grade Celsius.