e-Shop

Succesul Factorului Familial 2016

Compania cu sediul în Stuttgart U.I. Lapp GmbH a câștigat “Succesul Factorului Familial 2016”, o competiție corporatistă în rândul companiilor mici si mijlocii.

Succesul Factorului Familial 2016

U.I. Lapp GmbH face parte din Lapp Group, lider mondial în domeniul fabricării cablurilor, conectorilor si tehnologiilor de conectare. Andreas Lapp, Președintele companiei, a primit personal premiul oferit de către Ministrul Federal al Afacerilor de Familie, Pensionarilor, Femeilor și Tineretului, în Berlin, în cursul zilei de ieri. Mai mult de 400 de companii germane au aplicat pentru a obtine acest premiu, cu informații despre măsurătorile pe care le fac și conceptele pe care le au pentru a echilibra munca cu viața de familie.

 

Sabine von Rechenberg, Director Resurse umane la U.I. Lapp GmbH, crede că orientarea către familie trebuie privită în mai multe feluri. Compania care fabrică cabluri din Stuttgart a implementat o varietate de măsuri menite să echilibreze munca cu viața de famile sub dictonul “Politica HR bazată pe diverse etape ale vieții”. Von Rechenberg a implementat măsuri precum: ore de lucru flexibile, program în ture când se lucrează în logistică, programe care permit proaspeților părinților să rămână în legătură cu munca și să se implice în activitățile profesionale încă din concediul de îngrijire al copilului, un workshop care oferă sfaturi despre îngrijirea copilului, instruirea angajaților asupra opțiunilor de ingrijire, cursuri legate de subiecte de sănătate; sau chiar amenajarea camerei copilului. Per ansamblu, compania dorește să crească gradul de cunoaștere despre cum să ai o familie sănătoasă, în activitatea zilnică de lucru.

 

Simțul familiei se află în AND-ul Lapp” a spus Andreas Lapp, Președintele și deținătorul Lapp Holding AG, când a primit premiul ieri la Berlin. “Ne simțim foarte onorați că angajamentul nostru a fost recunoscut în acest fel. O politică de resure umane sustenabilă este factorul care stă în spatele succesului nostru. Planurile noastre de viitor constau în continuarea acestor demersuri.

berufundfamilie Service GmbH a acordat U.I. Lapp GmbH certificatul ”Munca si Familie” pentru condițiile de muncă orientate spre familie în anul 2013 și din nou în anul 2016, certificat aprobat de Ministrul Federal al Afacerilor de Familie, Pensionarilor, Femeilor și Tineretului.

 

Orientarea spre familie a U.I. Lapp GmbH nu este singura politică a companiei. Inovarea este o altă politică care setează standarde, compania fiind astfel una din cele mai inovative în segmentul companiilor mici și mijlocii din Germania. Compania a primit distincția de a intra în Top 100 în 2016. Ranga Yogeshwar, mentorul competiției inovative, a prezentat Premiile Top Inovator în timpul Sumitului German pentru Companiile Mici si Mijlocii pe 24 iunie în Essen. 4.000 de companii au aplicat pentru acest premiu, dintre care 238 de companii au fost numite în Top 100.

 

 

Despre Lapp Group:

Cu sediul central în Stuttgart, Germania, Lapp Group este furnizor lider de soluții integrate și produse recunoscute în domeniul cablurilor și tehnologiei de conectare. Portofoliul Grupului include cabluri standard și foarte flexibile, conectori industriali, soluții personalizate, tehnologie de automatizare și soluții robot pentru fabrica inteligentă a viitorului, precum și accesorii tehnice. Piața principală a Grupului o reprezintă masinăriile industriale și sectorul energetic. Alte piețe cheie sunt industria alimentară, precum si sectorul energetic sau mobil.

Lapp Group a rămas o afacere de familie, de când a fost fondată în 1959. În anul fiscal 2014/15 a generat venituri consolidate de 886 mil. EUR. Lapp are în prezent aproximativ 3300 angajați în lumea întreaga, 17 unități de producție și 40 de companii distribuitoare. Lucrează de asemenea cu aproximativ 100 de reprezentanțe.