e-Shop

Etichetarea înseamnă organizare și claritate

de la fabricarea butoiului de vin la montarea panourilor solare

LAPP-FLEXIMARK-robust-Titel-1500x740-1-1440x710

Indiferent că vorbim despre coduri de bare, semne de identificare și etichete, marcajele conțin informații importante pentru utilizatori și consumatori. Vechii romani obișnuiau să-și marcheze butoaiele de vin, astfel încât cumpărătorul să știe ce este înăuntru. Astăzi, aproape totul este etichetat, identificat sau marcat într-un fel sau altul, de la vânzarea cu amănuntul a produselor alimentare până la înregistrarea vehiculelor.

În industrie, există o gamă largă de marcaje, de la marcajele de siguranță la identificarea circuitelor electrice. În instalațiile electrice, de exemplu, marcarea consecventă și coerentă permite o instalare mai rapidă și o intervenție cu timp redus de remediere, în cazul unei avarii.

În funcție de aplicație, soluțiile de marcare trebuie să ofere permanent trasabilitate, chiar și în cele mai dificile condiții.

Dacă vorbim despre o instalație în aer liber, echipamentele și produsele folosite sunt expuse la vânt și modificări climatice deci vor exista provocări mari în privința materialelor utilizate. Să luăm ca exemplu parcurile fotovoltaice care trebuie să funcționeze în mod fiabil pentru a furniza energie electrică. Prin urmare, și soluțiile de marcare și etichetare trebuie să fie conforme cu aplicația respectivă. Marcajul trebuie să-și îndeplinească scopul pe termen lung, astfel încât o componentă defectă să poată fi identificată și înlocuită rapid, în cazul unei avarii.

În 2019, LAPP a furnizat sistemele de etichetare a cablurilor pentru un parc fotovoltaic nou construit în Murcia, Spania, amplasat pe o suprafață de 1000 de hectare care generează 500MW de energie regenerabilă. Cele 66.000 de etichete din oțel inoxidabil marcate individual și 132.000 de bride din oțel inoxidabil din gama FLEXIMARK® sunt extrem de rezistente la acid și îndeplinesc pe deplin specificațiile cerute de client. Pe lângă faptul că asigură o durată de viață lungă, ele împiedică ștergerea sau deteriorarea marcajului, în contact cu lumina soarelui sau în urma influențelor altor factori externi.

Sistemul de marcare utilizat este:

LAPP-FLEXIMARK-robust-1-1200x800-1-1110x740

Sisteme de marcare pentru utilizare la nivel global

Cu sistemele de etichetare FLEXIMARK®, LAPP a dezvoltat o soluție completă care oferă clienților soluții de conectare personalizate și sistemele de marcare corespunzătoare.

Ghana este doar unul din locurile în care a fost implementat cu succes. Acolo, TOR - Tema Oil Refinery a fost o componentă importantă a planului național de dezvoltare încă din 1963 - și pilonul de aprovizionare independentă cu energie electrică a țării. Pentru instalarea unui nou cazan, LAPP a furnizat atât cablurile necesare, cât și soluția corespunzătoare de etichetare. Instalația electrică, expusă la agresiuni chimice semnificative, a fost adaptată în mod optim pentru condițiile ambientale, iar sistemul de etichetare FLEXIMARK® contribuie la identificarea mai ușoară și în timp a componentelor sale.

Sistemul de marcare utilizat este:

Proprietățile robust și rezistent pentru sistemele de etichetare nu sunt relevante doar în sistemele energetice. Legislația impune marcarea lizibilă permanentă a cablurilor, dispozitivelor și clemelor, precum și avertizărilor de siguranță a personalului (ex. marcarea hidrantilor).

În funcție de aplicația specifică, marcajul trebuie, de asemenea, să poată rezista influențelor externe, cum ar fi:

• Căldură sau frig, variații de temperatură din ce în ce mai mari din cauza schimbărilor climatice

• Radiații UV

• Vânt

• Umiditate datorată ploii și zăpezii

• Expunere chimică (sare, ulei, acizi etc.)

În alte situații, este necesar să putem atașa sistemele de marcaj în diferite moduri - cu șurub sau nituri pe suprafețe netede sau cu bride direct pe cabluri, țevi și tuburi de protecție. Prin urmare, sunt necesare diferite opțiuni de marcare în funcție de condițiile impuse de aplicație.

Portofoliul FLEXIMARK® oferă soluții de marcare pentru o gamă largă de aplicații: etichete  cu dimensiuni reduse, acolo unde spațiul nu permite utilizarea sistemelor de etichetare clasice, la tuburi termocontractabile sau etichete din oțel inoxidabil.  Robust, rapid și fiabil, acestea sunt calitățile produselor LAPP.

Cu FLEXIMARK®, oferim soluții fiabile de marcare și etichetare care s-au dovedit a fi de succes într-o gamă largă de aplicații din întreaga lume.