e-Shop

Solutii de cablare pentru spatiul de depozitare Longimat

Compacte si practice, turnurile de depozitare Logimat de la SSI Schäfer sunt un succes printre clienti. LAPP furnizeaza lanturi portcablu pentru cabluri electrice care sunt livrate complet asamblate si gata pentru instalare in functie de nevoile clientilor.

Datorita lanturilor portcablu LAPP, timpul de livrare poate fi redus de la douasprezece la patru saptamani.

Datorita lanturilor portcablu LAPP, timpul de livrare poate fi redus de la douasprezece la patru saptamani.

In fabricile moderne, spatiul este important. Pe masura ce companiile isi dezvolta si isi perfectioneaza instalatiile de productie, exista adesea un spatiu redus intre liniile de productie si zonele de asamblare. Unde puneti toate uneltele, dispozitivele de masurare, componentele si mii de alte lucruri necesare in fiecare zi in zonele de asamblare si testare? SSI Schäfer, furnizor de produse si sisteme intralogistice din regiunea Siegerland din vestul Germaniei, a venit cu o solutie ingenioasa: daca nu puteti extinde spatiul de stocare, pur si simplu extindeti-va spre tavan. Cele mai multe fabrici sunt foarte inalte si ofera o cantitate imensa de spatiu neutilizat sub tavan. Asta a dat nastere sistemului Logimat acum zece ani. Sistemul se bazeaza pe ascensoare de depozitare cu o inaltime de pana la 24 de metri pentru colectarea comenzilor. Inaltimea si latimea acestora pot fi ajustate in functie de nevoile clientilor. In interiorul turnurilor se afla randul de sertare care pot fi indepartate si coborate la nivelul solului folosind motoarele electrice. Aceasta inseamna ca sertarul cu componenta necesara poate fi livrat in trapa de distribuire in doar cateva secunde.

SSI Schäfer a inceput sa-si reproiecteze sistemul in 2014. Obiectivul central a fost economisirea timpului in zona de asamblare. Acest lucru se datoreaza numarului ridicat de cereri ce a dus la o crestere masiva a productiei, lasand compania cu probleme de livrare. "Clientii au devenit mai nerabdatori. In loc de douasprezece saptamani intre comanda si livrare, dureaza acum doar patru saptamani. Am avut un ajutor important: lideul mondial pentru solutii integrate de conectare, LAPP", spune Robert Selzer, director general al SSI Schäfer din Hranice, Republica Ceha.

Solutii de cablare pentru spatiul de depozitare Longimat

SSI Schäfer colaboreaza cu LAPP din 2005, achizitionand multe produse LAPP pentru solutiile sale logistice. Pentru reproiectare, compania a planificat initial sa achizitioneze separat cablurile LAPP ÖLFLEX si sa le asambleze ulterior. Cu toate acestea, avand in vedere volumul de lucru tot mai mare, SSI Schäfer a ales sa adopte o abordare diferita si a predat intregul proiect de ansamblare si montaj specialistilor LAPP care au oferit clientului lanturile portcablu complet asamblate,  personalizate si gata de montare - ÖLFLEX CONNECT CHAIN.

Lanturile portcablu folosite contin cabluri servo ÖLFLEX si cabluri de date UNITRONIC. Sunt instalate in total cinci tipuri de cabluri, toate in versiuni extrem de flexibile pentru aplicatii in miscare. Acestea sunt special concepute pentru milioane de cicluri de miscare in interiorul unui lant portcablu. Cele mai mari turnuri Logimat au o inaltime de 24 de metri. Aici, lantul acopera o distanta de aproximativ doisprezece metri. Inainte de livrare, LAPP testeaza lantul pentru a asigura o calitate inalta. Utilizatorii finali care nu dispun de expertiza speciala din acest domeniu, nu pot garanta acelasi nivel de testare. "Vizitam SSI Schäfer aproape saptamanal si lucram bine impreuna cu divizia lor tehnica", spune Pavla Borovianova, Product Manager la LAPP Cehia.

O caracteristica importanta este ca toate componentele sunt certificate UL. Turnurile Logimat se livreaza oriunde in lume, inclusiv in America de Nord, unde se aplica norme si standard diferite. In calitate de producator, strategia companiei LAPP este sa certifice cat mai multe produse din portofoliul sau pe toate pietele.

 Solutiile complete LAPP se dezvolta rapid. Sub numele de ÖLFLEX® CONNECT, compania acum imbina toate activitatile globale de preasamblare pentru clienti, inclusiv consultanta. Un element cheie al acestei strategii este ÖLFLEX® CONNECT CHAIN, o gama de sisteme complete de lanturi portcablu. Compania si-a extins si mai mult reteaua internationala pentru productia de solutii de cabluri pre-asamblate. La uzina din Otrokovice din Republica Ceha, LAPP produce sisteme de conectare pentru clientii din intreaga Europa, de la solutii simple la lanturi portcablu complexe. Proximitatea este o alta parte a retelei internationale de productie a LAPP, care include fabrici in Europa, Asia si Statele Unite ale Americii.

Clientii beneficiaza de solutii personalizate cu o calitate maxima datorita interactiunii optime a tuturor componentelor si consultantei oferita de inginerii LAPP.