e-Shop

Regulamentul REACH 1907/2006

Informatii despre regulamentul european privind substantele chimice (Regulamentul REACH 1907/2006)

In calitate de fabricant de produse finite a caror compozitie este susceptibila sa faca obiectul regulamentului european in vigoare privind substantele chimice (Regulamentul REACH 1907/2006), LAPP isi indeplineste obligatia de a furniza informatii despre substantele care prezinta motive de ingrijorare deosebita (SVHC)1 in sensul articolului 33. Obligatia de a comunica se refera la materiile incluse in lista substantelor candidate stabilita in Regulamentul REACH2, a caror concentratie depaseste 0,1% masa/masa.

LAPP acorda o importanta deosebita aspectelor legate de mediu si siguranta. Acesta este motivul pentru care va informam despre produsele in cauza din momentul ofertei si confirmarii comenzii. Prin aceasta scrisoare va informam despre starea actuala a produselor LAPP in conformitate cu legislatia aplicabila.

 

Intrebari esentiale:

Ce substanta este considerata critica si de ce este utilizata?

Aliajele de alama utilizate in mod obisnuit in produsele de alama contin plumb pentru proprietatile sale de prelucrare; or, acest metal a fost inclus in lista substantelor care prezinta motive de ingrijorare deosebita (SVHC)1 la 27/06/2018 de catre statele membre ale ECHA (Comitetul statelor membre, MSC) (substanta continuta in: plumb, nr. CAS 7439 -92-1). In general, concentratia de plumb in produsele disponibile pe piata este intre 2 si 4% pentru a asigura o prelucrare eficienta a materiei prime. DIRECTIVA DELEGATA (UE) 2018/741 a COMISIEI din 1 martie 2018 publicata in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene4 prevede la punctul 3: „Plumbul in aliajele de cupru are un efect de fragmentare a aschiilor si lubrifiere, asigura o prelucrabilitate avantajoasa a aliajelor de cupru si confera produsului finit alte proprietati, cum ar fi rezistenta la coroziune.”

Utilizarea produselor LAPP va fi posibila si in viitor?

Da, desi materia SVHC1 este inclusa pe lista substantelor candidate, nu este vorba de o lista de interdictii. Includerea substantei pe lista obliga, totusi, LAPP sa comunice prezenta acesteia in sensul articolului 33 (din Regulamentul REACH 1907/2006). Jurnalul oficial al UE L1233 s-au publicat scutiri prelungite de la directiva RoHS, anexa 3 facand referire la plumb ca substanta SVHC1. In luna septembrie 2018, s-a stabilit ca termen pentru aplicare data de 21 iulie 2021 si s-a stipulat, de asemenea, o prelungire suplimentara pe categorie pana la 21 iulie 2023 (a se vedea JOUE L123/109, punctul 5).


Definitia si modalitatile oricaror restrictii semnificative suplimentare sunt in prezent analizate. Va transmitem aici cele mai recente informatii.

 

Expertii nostri din intreaga lume va stau la dispozitie pentru a raspunde la orice intrebari suplimentare la adresa de e-mail reach.uil@lappgroup.com.

 

Guido Ege                                                                            Dr. Joachim Stark

U.I. Lapp GmbH                                                                   Lapp Holding AG

Director gestiune și                                                                Director calitate

dezvoltare produse

 

 

Surse:

1 Substances of Very High Concern

2 echa.europa.eu/chem_data/authorisation_process/candidate_list_table_en.asp

3 eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/

4 eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/