e-Shop

Lapp Group investeste in Romania! Grupul Lapp cumpara CEAM si Fender

CEAM goes LAPP

Lapp Group investeste in Romania! Grupul Lapp cumpara CEAM si Fender şi preia astfel unul din liderii de piaţă europeană dintre producătorii de sisteme de transmisie industriale pentru ethernet şi magistrale de câmp.

Lapp Group investeste in Romania! Grupul Lapp cumpara CEAM si Fender

CEAM Cavi Speciali cu cei 110 angajaţi în Monselice, Italia, este unul din liderii europeni de piaţă din domeniul producătorilor de cabluri de date industriale pentru ethernet şi magistrale de câmp. În afară de aceasta Lapp preia şi S.C. Fender Cables cu cei 20 de angajaţi ai săi din Cluj-Napoca, România care s-a specializat în domeniul industriei cablurilor pentru sisteme de alarmă şi antiincendiu şi care ca şi CEAM aparţinea corporaţiei COFIMA Holding. „Prin preluarea societăţii CEAM Lapp îşi întăreşte poziţia de lider în domeniul industriei sistemelor de transmisie de date prin cablu“, relatează Andreas Lapp, preşedintele companiei Lapp Holding. „Prin această preluare societatea Lapp achiziţionează atât know-how suplimentar, cât şi capacităţi suplimentare de producţie mai ales pe pieţele cu o creştere rapidă în domeniul industrial al sistemelor ethernet şi magistralelor de câmp.“ Preluarea a intrat în vigoare la data de 13 octombrie, iar despre preţ s-a convenit ca acesta să rămână confidenţial.

Parteneriate îndelungate

Cu CEAM societatea Lapp a preluat o societate familială inovativă şi profitabilă. În anul 2015 a realizat o cifră de afaceri de 23 milioane Euro, la care se adaugă 3,5 milioane Euro de la societatea Fender. Societăţile CEAM şi Fender au aparţinut până acum companiei COFIMA Holding fondată de cei doi fraţi Franco şi Carlo Magon. Între societatea CEAM şi societatea Lapp există de foarte mulţi ani un parteneriat de colaborare în afaceri. Domnul Stawowy, Directorul departamentului Tehnică şi Inovaţii a companiei Lapp Holding declară: „Prin această preluare consolidăm succesul produselor noastre de marcă UNITRONIC® şi ETHERLINE®. Astfel societatea Lapp devine lider în domeniul inovaţiilor pentru sistemele de transfer de date prin cablu în mediul industriei de automatizări.“ Franco Magon, fondatorul societăţilor CEAM şi Fender a subliniat că Grupul de companii Lapp şi CEAM se potrivesc foarte bine nu numai în ceea ce priveşte tehnologia şi produsele, ci şi în valorile care le definesc: „Etica, inovaţiile, performanţa şi service-ul – aceste valori reprezintă liniile directoare pentru CEAM, şi acestea au fost baza care au îmbinat mica noastră companie familială cu societatea care activează pe plan global Lapp.“ Şi Carlo Magon a adăugat următoarele: „Pentru societatea CEAM, pentru angajaţii noştri şi pentru clienţii noştri această fuziune este cu adevărat o veste foarte bună, deoarece astfel ni se deschid noi posibilităţi de creştere şi de dezvoltare.“

Centru de excelenţă în Monselice

Societatea Lapp va continua activitatea şi va dezvolta ambele unităţi de producţie. Monselice va deveni pentru grupul de companii Lap centrul de excelenţă pentru industria tehnologică de transmisii de date cu un departament de cercetare şi dezvoltare, precum şi cu un centru de încercări. Acolo printre altele dorim să promovăm soluţii pentru transmisia rapidă şi flexibilă de date versiunea 4.0 pentru industrie.