e-Shop

Cabluri, conductori și accesorii pentru sisteme fotovoltaice

Soluții complete și managementul de proiect pentru sistemul fotovoltaic

stockphoto solar-energy

Utilizarea energiei fotovoltaice este o parte esențială a sectorului energiei regenerabile de ani de zile. Aceasta aduce în mod fiabil o contribuție majoră la schimbarea mix-ului de energie electrică pentru a rezolva cu succes provocările generate de schimbările climatice. Producerea energiei fotovoltaice este utilizată pe scară largă, de la instalații de mari dimensiuni ale furnizorilor de energie până la sisteme pentru case unifamiliale.

Care sunt cerințele speciale pe care trebuie să le întrunească elementele componente ale sistemelor fotovoltaice?

Sistemele fotovoltaice moderne generează o putere semnificativ mai mare decât acum câțiva ani. Nivelul ridicat al tensiunii din rețelelor de transport al energiei electrice necesită cabluri și componente corespunzătoare. Un sistem fotovoltaic este de obicei în funcțiune timp de 20 de ani sau mai mult. Prin urmare, conductorii și cablurile trebuie să fie realizate din materiale durabile și de înaltă calitate. Acestea sunt expuse în mod constant la condiții climatice diverse ( variații mari de temperatură, ploi, zăpadă, gheață, toate asociate cu mișcările de vibrație ale vântului ). Pentru o fiabilitate maximă, toate componentele utilizate în construcția instalațiilor fotovoltaice trebuie să fie deosebit de rezistente la agresiunile precizate. De asemenea, trebuie acordată atenție protecției împotriva rozătoarelor.

Pentru a exploata întregul potențial al furnizării de energie, industria, încă la început, lucrează cu noi tehnologii și aplicații, cum ar fi celulele fotovoltaice organice (OPV). Cerințele industriei fotovoltaice, cu privire la soluțiile de cablare, variază de la cabluri subterane de secțiuni mari pentru centrale electrice până la tehnologia de conectare în filigran pentru modulele flexibile ale OPV.

De ce să alegeți LAPP pentru sistemul fotovoltaic?

Dezvoltăm în mod constant produsele și soluțiile pe care le oferim: acestea au o durată de viață cât mai lungă,  robustețe sau flexibilitate extremă, performanțe care ne definesc. Datorită materialelor speciale de izolație, cablurile solare LAPP nu sunt doar ignifuge și fără halogeni, ci și rezistente la ozon și UV. Cablurile noastre solare și conectorii aferenți rezistă, de asemenea, la condiții meteorologice extreme, cum ar fi căldura, vântul și înghețul, făcându-le perfecte pentru utilizarea în instalațiile dvs. exterioare.

În strânsă cooperare cu utilizatorii, TÜV și Institutul de Aprobare UL din America de Nord, au fost efectuate un număr mare de teste și teste de performanță cu cablurile noastre ÖLFLEX®, cablurile solare, presetupele SKINTOP® și conectorii EPIC® SOLAR. Acest lucru ne permite să garantăm standardul de calitate. Produsele noastre sunt gata de utilizare în întreaga lume și, desigur, sunt conforme cu RoHS.

Nu găsiți produsul potrivit pentru cererea dumneavoastră? Împreună putem dezvolta soluția personalizată pentru proiectul dumneavostră. Specialiștii noștri vă oferă consultanță atât pentru produsul de care aveți nevoie cât și pentru asamblarea și utilizarea lui în proiect.

Cu noi, puteți avea totul dintr-o singură sursă: Echipa noastră de Project Business  vă stă la dispoziție.

Soluții de conectare pentru sistemul dvs. fotovoltaic

Fie că este vorba de o casă sau de o instalație industrială, oferim de la cabluri solare pentru cablarea modulelor solare sau a șirurilor de module până la cabluri subterane robuste pentru transportul energiei în rețeaua de distribuție. Propunem întotdeauna soluția potrivită.

Solarillu en

Ce cabluri sunt necesare pentru sistemele fotovoltaice?

Produsele de înaltă calitate și instalarea ușoară sunt factori decisivi cărora ar trebui să le acordați atenție. Dacă unul dintre șirurile de panouri solare este scos din funcțiune, acest lucru va afecta toată rețeaua de panouri și puterea debitată scade dramatic. Lucrările de mentenanță sau demontarea și remontarea unei părți a instalației pot fi foarte costisitoare. Pe termen lung, merită să investești în materiale durabile și de înaltă calitate.

Ce conectori putem utiliza pentru sistemele fotovoltaice?

Acordați atenție următoarelor puncte atunci când cumpărați un conector solar:

  • Selectarea produsului: Folosiți conectorul EPIC® SOLAR 4Plus tată și conectorul EPIC® SOLAR 4Plus mamă din mase plastice de înaltă calitate și rezistent la UV.

  • Conexiuni sertizate: realizate conform reglementărilor, sunt cele mai bune conexiuni între cablu și conector. Ele transmit în mod fiabil energia solară pe întreaga durată de viață a sistemului fotovoltaic - de-a lungul deceniilor. Sistemul nostru de conectori LAPP asigură conexiune sertizată pentru secțiuni transversale ale cablurilor între 2,5 și 10 mm². Sistemele de conectori au garantat gradul de protecție  IP68

  • Certificarea și testarea TÜV conform standardului DIN EN 62852 (relevant pentru conectorii pentru aplicații de tensiune continuă în sisteme fotovoltaice) indică calitatea garantată.

Alegerea materialului pentru conectorii solari

Căldura de la soare și transportul curentului electric prin conductor și conectori conduc la creșterea temperaturii acestora. Mai mult, rezistența electrică a cuprului crește odată cu temperatura fapt care sporește puterea disipată în conductor și conectori. Dacă sistemul fotovoltaic este deconectat (cazul supraproducției de energie electrică în sistem) cablurile și conectorii se răcesc. Aceste cicluri de încălzire – răcire pot conduce la îmbătrânirea materialelor de izolație care devin cu timpul casante. Coroborat cu mișcările de vibrație datorate vântului, materialele de izolație se pot microfisura permițând intrarea umezelii în conductor sau conectori fapt care conduce la scoaterea din uz a instalației.

Conectorii unui sistem solar sunt expuși la soare ani de zile. Aici puteți observa un fenomen similar: radiațiile UV ale soarelui au un efect dăunător asupra materialelor plastice convenționale și le determină îmbătrânirea rapidă. Nopțile reci și zilele însorite fierbinți afectează mecanic ghearele de blocare în poziție închisă a conectorilor.

Prin urmare, LAPP folosește materiale plastice deosebit de rezistente la UV, iar ghearele de blocare cu formă specială mențin conexiunea în siguranță. EPIC® SOLAR 4PLUS este testat conform IEC 62852 și este potrivit pentru conductorii ÖLFLEX® SOLAR cu secțiuni cuprinse între 2,5 și 10 mm².

Povestea de referință: Energia solară în Africa

In the photovoltaic sector, LAPP offers a broad product portfolio for reliable, high-quality and intelligent connection solutions. We present selected projects in which these solutions are used or in which we create individual solutions in close cooperation with you.

 

One of the largest solar parks in South Africa, 2020

Unul dintre cele mai mari parcuri solare din Africa de Sud, 2020

Energia solară este cea mai rapidă și mai ușoară modalitate de a genera electricitate în Africa. Cu toate acestea, până acum, utilizarea soarelui în acest scop a fost prea puțin frecventă.

Datorită progreselor tehnice, noilor sisteme de ultimă generație și presiunii globale pentru reducerea emisiilor de CO2, acest lucru este pe cale să se schimbe. Cablurile de înaltă calitate și soluțiile de conectare de la LAPP ajută la funcționarea în condițiile extreme din Africa.

Iată aici un articol despre această aplicație 

Celulă Solară Organică (OPV) la pavilionul german de la Expo Milan, 2015