e-Shop

Proiect Cercul Polar

Proiect Cercul Polar

EverRestless – primul documentar de lungmetraj la Cercul Polar, filmat de o echipă românească!

 

Prin ianuarie, îmi povestesc colegii mei de la Customer Service despre un proiect frumos ce se va întâmpla la Cercul Polar. Tudor Petre este cel care a sunat la LAPP Romania pentru a comanda cablurile care să-i ajute în această încercare, de sub -30 grade⁰C.

Pentru o recomandare cât mai bună, echipa a fost invitată la o discuție tehnică de la care toți am plecat uimiți: ei pentru că avem soluție pentru orice, noi pentru că am asistat la o lecție de viață, care ne-a impresionat și am decis să fim parte din acest proiect, EverRestless!

 

Ce înseamnă EverRestless?

În primul rând, înseamnă o ECHIPĂ formată din 4 români curajoși: maratonistul Vlad Crișan Pop, regizorul Sorin Florea, sound designerul Tudor Petre și fotograful Adi Bulboacă.

De asemenea, SCOPUL, acestui proiect este foarte important: Vlad va alerga la cel mai dificil maraton din lume pentru a strange bani pentru burse educaționale Magic Camp, destinate copiilor cu afecțiuni oncologice.

LOCAȚIA ultramaratonului 6633 Artic Ultra va oferi condiții meteo extreme. Participanții sunt adesea victime ale degerăturilor, sunt “ întâmpinați“ de furtuni de zăpadă și temperature extreme (de sub -30 grade⁰C). Însă, una dintre cele groaznice provocări o vor reprezenta HALUCINAȚIILE, care vor apărea din cauza epuizării.

Primul documentar de lungmetraj, realizat de o echipă românească la Cercul Polar, își propune să aducă în fața noastră povestea acestei rezistențe în situații limită, despre cum găsești puterea de a merge până la capăt.

Cum îți alegi realitatea și cum poți fi sigur că este cea corectă?

În 2019, în timpul cursei de 193 km de la 6633 Arctic Ultra, pe care a și câștigat-o, Vlad a depășit un astfel de moment care îi putea fi fatal.

“Cu 10 km înainte de final, o mașină a apărut în dreapta și îmi spunea : Gata nu mai trebuie să suferi! Poți să te oprești! De aici te duc eu! A fost un moment debusolant” - povestește Tudor. Dar a reușit să-și țină sub control mintea și, nu numai că a câștigat cursa dar a terminat-o cu 22,5 ore avans față de locul II.

 

Despre 6633 Arctic Ultra, în cifre:

Perioada 27 februarie – 9 martie 2020, cu plecare din Eagle Plains (Yukon)

Total km: 620, la temperaturi de cca -30 grade⁰C

Participanți: 7, care vor trage tot echipamentul cu o sanie ce cântărește 35 de kg.

De reținut: la checkpoint, participanții primesc DOAR apă caldă.

Echipa EverRestLess va încerca să surprindă cele mai intense momente prin care va trece Vlad cu ajutorul camerelor video, plasate de-a lungul întregului traseu, precum și microfonului cu recorder pe care il va purta Vlad. Transferul de date între acestea este asigurat de un cablu LAPP Unitronic FD CP plus, cerințele fiind flexibilitatea și rezistența la temperaturile scăzute.

LAPP România este alături de băieți în acest proiect și vă va ține la curent cu tot ce se intâmplă, direct de la Cercul Polar, pe pagina de Facebook Lapp ROU

 

Iată și celelalte produsele LAPP care vor ajuta ca această poveste să fie spusă:

Tuburile de protecție Silvyn Hiprojacket și banda de silicon Silvyn Hiprosiltape