e-Shop

Single-pair Ethernet - gama ETHERLINE® T1

Single-pair Ethernet (SPE) este o tehnologie cheie pentru SmartFactory și Industry 4.0.

SPE Stecker

Printre avantaje enumerăm o mai mare eficiență în realizarea rețelelor industriale Ethernet precum și simplificarea modalității de transmitere a datelor, printr-o singură pereche de cabluri față de două sau patru perechi cum se întâmpla înainte.

Cablurile Ethernet cu o pereche, permit integrarea în rețea a unor componente inteligente, fapt care nu se putea realiza prin Industrial Ethernet.

Primul cablu din gama ETHERLINE® T1, cu o singură pereche, este acum disponibil în stoc - ETHERLINE® T1 Y Flex 1x2x22 / 7 AWG.

ETHERLINE® T1 Y Flex 1x2x22/7 AWG este un cablu de date cu doi conductori, certificat UL, utilizat pentru schimb de informații de mare viteză, care menține aceeași rată ridicată de date transmise, reducând în același timp, semnificativ timpul de instalare. Această ușurință în instalare vine și datorită razei mici de curbură, diametrului exterior de doar 5,8mm și greutății reduse.

Noua gamă compatibilă ”Power-Over-Data-Line” este conformă cu standardul IEEE 802.3bu (asigură simultan transfer de date și alimentare cu energie pentru un consum de până la 50 W). Cablul ETHERLINE® T1 este special proiectat pentru transmiterea semnalelor digitale în intervalul de frecvență de până la 600 MHz și pe distanțe de până la 40 m.
Construcția cablului SPE garantează o protecție ideală împotriva interferențelor electromagnetice, datorită ecranului dublu - folie laminată cu aluminiu și tresei de cupru cu un grad ridicat de acoperire (SF/UTP). În plus, izolația exterioară din PVC este rezistentă la acizi și baze și, parțial, la uleiuri.
Certificarea UL / CSA permite utilizarea produsului în America de Nord.

Noul ETHERLINE® T1 Y Flex 1x2x22/7 AWG deschide astfel o serie de aplicații posibile în viitor pentru sistemele automatizate. Liderul pieței globale pentru soluții integrate de cabluri și tehnologie de conexiune a definit o gamă largă de aplicații:

  • utilizare flexibilă în zone uscate și umede, precum și pentru eforturi mecanice medii,
  • cablări structurate în conformitate cu DIN EN 50173 și ISO / IEC 11801,
  • aplicații Ethernet cu o singură pereche - 1000Base-T1 în conformitate cu IEEE 802.3bp și 100Base-T1 în conformitate cu IEEE 802.3bw.

Standardul IEEE 802.3 bp descrie un nivel fizic care permite 1 Gbit/s prin cabluri de cupru cu o pereche torsadată, pe o distanță de 40 m în situația în care cablul este ecranat sau 15 m pentru cabluri neecranate. Aplicațiile posibile în automatizarea producției includ conectarea dispozitivelor de comunicații Gigabit în tablourile de comandă sau a senzorilor cu rate de transmitere de date ridicate. Standardul IEEE 802.3 bw permite utilizarea aceleași lungimi de cablu pentru 100 Mbit/s.

Două alte cabluri vor fi disponibile în curând: ETHERLINE® T1 FD P, un cablu ecranat de 26AWG pentru Gigabit Ethernet destinat utilizării în lanț portcablu, și ETHERLINE® T1 P FLEX 18AWG pentru 10 Mbit/s și distanțe de până la 1000m.

LAPP lansează, de asemenea, încă două inovații în domeniul comunicării industriale:

  1.  Patch cord-urile foarte flexibile ETHERLINE® FD Cat.6 patch cables pentru aplicații în continuă mișcare în lanț portcablu. Cablul este premufat cu conectori M12X și permite, datorită categoriei Ethernet Cat.6,  schimbul rapid de date de până la 10 Gbit/s pe distanțe de peste 60 m. O folie de aluminiu laminată și o tresă de cupru oferă protecție optimă împotriva interferențelor electromagnetice. Un separator transversal este folosit pentru a proteja și păstra integritatea perechilor în timpul eforturilor mecanice maxime. Datorită protecției conectorului împotriva vibrațiilor, întreruperea neintenționată a conexiunii este prevenită. Gradul de protecție IP67 permite că noile patch cord-uri să fie utilizate și în afara dulapurilor de comandă și control.

  2. ETHERLINE® CABINET CAT.6A pentru tablourile de control și rețele conform PROFINET. Datorită razelor mici de îndoire, patch cord-urile Cat.6A se pretează pentru a fi utilizate in aplicații cu limitări de spațiu. Acestea permit schimbul de informații de mare viteză până la 10 Gbit/s pe distanțe de până la 60 m. Cablurile sunt premufate la ambele capete, economisind timp la instalare și eliminând potențialele erori de asamblarea la fața locului. Conectorul RJ45 este extrem de îngust, ceea ce recomandă aceste cabluri pentru utilizare în dispozitive cu o densitate foarte mare de porturi. Datorită certificării UL/CSA, acestea sunt aprobate și pentru piața nord-americană.