e-Shop

Cabluri Lapp pentru trenul de mare viteza al Coreei

Astazi, investitii exorbitante sunt directionate catre industria feroviara, aflata in plina crestere. Anul trecut Lapp Group s-a pozitionat ca lider in productia de solutii de conectare pentru industria feroviara si a lansat un portofoliu de produse dedicat acesteia.

Korea Train eXpress (KTX) poate atinge pana la 300 km/h.

Korea Train eXpress (KTX) poate atinge pana la 300 km/h.

Pentru a indeplini acest aspect, Lapp a trebuit sa treaca peste o serie de obstacole. Toate produsele destinate acestei industrii trebuie sa indeplineasca masuri stricte de siguranta, reglementarile de prevenire a incendiilor avand un rol majoritar. Toti furnizorii din lume trebuie sa se supuna reglemantarilor IRIS (Standardele Internationale ale Industriei Feroviare), asadar, fabricile Lapp Group au trebuit sa se supuna  unor certificari aditionale. Producatorii de echipamente reprezinta o alta dificultate. Acestia listeaza un furnizor de solutii numai daca produsele furnizorului sunt testate de ei insisi.

 

Tren corean de mare viteza cu ajutorul ÖLFLEX® TRAIN

Una dintre cele mai mari comezi a venit din Coreea. Compania a furnizat peste 100 km de cabluri ÖLFLEX® TRAIN catre producatorul feroviar Hyundai-Rotem, al 8-lea cel mai mare producator de echipamente feroviare, pentru trenurile KoreaTrain eXpress (KTX), de mare viteza. KTX uneste statia Suseo din estul capitalei Seoul cu Mokpo in sud-vest si Busan in sud-est si poate atinge viteze de pana la 300 hm/h de-a lungul rutei. Clientii au fost incantati asa ca Lapp Korea va furniza produse pentru urmatorul KTX planificat sa uneasca orasul Seoul cu orasul Gangneung, ce va reduce calatoria de la 4 ore si 35 minute la numai 1 ora si 52 minute. Mai mult, aceasta linie va deschide o conexiune catre Pyeongchang, unde in 2018, vor avea loc Jocurile Olimpice de Iarna.

 

KTX (KoreaTrain eXpress) este administrat de catre compania de stat feroviara a Coreei de Sud, Korea Railroad Corporation (Korail).

 

Pe langa cablurile ÖLFLEX® TRAIN, portofoliul Lapp Group include si cabluri de date UNITRONIC®, sisteme de comunicatii ETHERLINE®, EPIC® conectori industriali, presetupe SKINTOP® si sisteme de etichetare FLEXIMARK®, toate respectand reglementarile de preventie a focului EN 45545.

Korea Train eXpress (KTX)
Korea Train eXpress (KTX)