e-Shop

Ursula Ida Lapp sărbătorește 90 de ani

Ursula Ida Lapp - fondatoarea companiei LAPP

Ursula Ida Lapp a scris istorie în economia germană. Cu un curaj și o putere incredibilă, a creat, alături de soțul său,  Oskar Lapp, o companie de renume mondial. Antreprenoare de succes, este un model a ceea ce caracterizează cultura companiei: valori orientate către client, valori familiale, inovație și orientarea către succes

Astăzi, 30 mai 2020, suntem alături de Ursula Ida Lapp  pentru a celebra aniversarea celor 90 de ani!

La mulți ani!

 

Povestea de succes a companiei LAPP a început la sfârșitul anilor ’50.

Soțul Ursulei Ida Lapp, Oskar Lapp, (1921-1987) a fost un stralucitor inventator care a dezvoltat primul cablu de conectare și control fabricat industrial, ce a revolutionat tehnologia de conectare.

Anterior, toate firele din cabluri au fost negru sau gri, acest lucru i-a pus în dificultate de fiecare dată pe electricieni, fiindu-le dificil să atribuie corect firele de la capetele și să le conecteze. În plus, cablurile nu avea flexibilitate. Oskar Lapp a inventat un cablu cu fire colorate și diamentre mult mai mici care permiteau flexibilitate, deci o conectare mai ușoară. Așa a apărut primul cablu de conectare și control produs industrial, ÖLFLEX®.

În 1959, cuplul Lapp a fondat compania, cu ajutorul unui împrumut bancar de 50.000 de mărci. Deoarece Oskar Lapp era încă angajat de o altă companie, Ursula Ida Lapp s-a înscris în registrul comercial ca fondator al companiei.

Similar cu Start-up - urile de  astăzi, cei doi antreprenori și-au condus afacerea din garajul casei lor din Stuttgart-Vaihingen. Oskar Lapp a preluat vânzările de clienți, Ursula Ida Lapp s-a ocupat de contabilitate, comenzi, publicitate și copiii mici de acasă. Ea a livrat de multe ori, personal, cu căruciorul, marfă pentru a se asigura ca sunt onorate comenzile pe care cuplul Lapp le fabrica inițial la comandă.

ÖLFLEX® a fost produsul potrivit la momentul potrivit. Cuplul Lapp a stabilit astfel standarde de calitate valabile și acum la nivel mondial în producția de cablu de astăzi.

Din 1963, pentru a produce cablurile ® ÖLFLEX, se deschidea prima fabrică proprie. În 1965, sediul companiei a fost mutat de la casa familiei din Stuttgart-Vaihingen la Schulze-Delitzsch-Strasse – sediul actual al companiei. Când Oskar Lapp a murit, în 1987, Ursula Ida Lapp împreună cu fiii ei Siegbert și Andreas au preluat conducerea companiei. Procesul de internaționalizare a fost continuat în Europa de Est, Asia, Africa și, recent, în Australia.

Cu , aproximativ 4.650 de angajați în toată lumea, 100 de subsidiare și 18 fabrici, LAPP este astăzi unul dintre principalii furnizori de soluții integrate și produse de marcă din domeniul tehnologiilor de cablu și interconexiune. Portofoliul companiei include cabluri, conectori industriali și tehnologie de conectare și automatizare.

Ursula Ida Lapp este încă activă în companie, ea deține funcția de președinte de onoare al consiliului de supraveghere și este prezentă la evenimentele corporative importante.