e-Shop

LAPP - crestere de doua cifre procentuale in anul financiar 17/18

LAPP a inregistrat din nou o crestere de doua cifre procentuale. Cifra de afaceri generata de liderul mondial in materie de cabluri si accesorii pentru cabluri a crescut cu 12,3%, ajungand la 1.153 milioane EUR in ultimul an financiar (1 octombrie 2017 - 30 septembrie 2018). Numarul angajatilor a crescut cu 12,6%, ajungand la 4.245 de angajati la nivel mondial. Rezultatul inainte de impozitare a crescut cu 5,5% pana la 58,6 milioane EUR.

cifra-afaceri-Lapp
Andreas Lapp, Presedintele Consiliului de Administratie al LAPP Holding AG si membru al Consiliului de Administratie pentru Marketing si Vanzari

Andreas Lapp, Presedintele Consiliului de Administratie al LAPP Holding AG si membru al Consiliului de Administratie pentru Marketing si Vanzari

"Suntem pe drumul cel bun si am reusit sa obtinem o crestere peste medie in doar cativa ani prin intermediul strategiei noastre din 2020. Europa, in special, a inregistrat o crestere pozitiva. Totusi, vad inca mult potential pentru LAPP in America, dar si in Asia ", a subliniat Andreas Lapp, presedintele Consiliului de Administratie al LAPP Holding AG. Cea mai mare crestere a fost inregistrata in Europa - in special in sectoarele  comunicatiilor de date industriale (IDC) si ÖLFLEX® CONNECT (sisteme de cabluri asamblate).

 

Cresterea enorma a cifrei de afaceri


Cresterea semnificativa a cifrei de afaceri a fost afectata usor si de cresterea pretului cuprului si a fluctuatiilor valutare. Deoarece pretul real al unui cablu este calculat zilnic pe baza pretului cuprului din ziua respectiva, iar pretul cuprului a crescut cu 7% in medie pe parcursul anului (569/100 kg), acest fapt a influentat si cifra de afaceri cu +1,9%. In acelasi timp, fluctuatiile valutare au avut un efect negativ de -1,8%. Astfel, volumul vanzarilor pe care le-am realizat a crescut, prin urmare, cu aproximativ 12,2%. "In ceea ce priveste cifra de afaceri, achizitiile reprezinta o crestere de aproximativ 3%. Acest lucru confirma capacitatea de performanta de anul trecut cu o crestere operationala de aproximativ 9% ", a subliniat dr. Ralf Zander, membru al Consiliului de Administratie pentru Finante si Control.

O baza financiara solida


La fel ca in anii precedenti, anul financiar 2017/2018 s-a caracterizat printr-o soliditate financiara. Rezultatul inainte de dobanzi, impozite si amortizari a crescut la 89,6 milioane EUR (+10,6%). Rezultatul inainte de impozitare (EBT) a fost de 58,6 milioane EUR (+5,5%). Raportul capitalului propriu a scazut usor pana la 48,9% (anul precedent: 53,9%), din cauza cresterii totale a bilantului si finantarii achizitiilor prin intermediul tertilor. Totusi, acesta continua sa fie ridicat. Dr. Ralf Zander, Seful Departamentului de Finante si Control, a declarat: "In general, pozitia financiara a LAPP a ramas extrem de robusta in ultimul an financiar".

Crestere semnificativa a angajatilor din intreaga lume


Numarul angajatilor a crescut in aproape toate companiile, la nivel global cu aproximativ 13%, ajungand la 4.245. Cifrele de recrutare din regiunea EMEA au fost peste medie, cu o crestere de 16%, desi achizitiile companiei au contribuit, de asemenea, la cresterea economica. Activitatea in domeniul resurselor umane s-a concentrat in mare parte pe dezvoltarea resurselor umane si a organizatiei, fiind obiectivul nostru, atat la nivel de grup, cat si local sa cream o comunitate educationala unde invatarea continua a angajatilor nostri si dezvoltarea sistematica continua a organizatiei sunt strans legate intre ele.

 

Care sunt elementele care au contribuit la aceste rezultate?

  • Intarirea pozitiei in sectorul comunicatiilor industriale si al pre-asamblarii cablurilor prin achizitionarea companiilor SKS Automaatio si SKS Connecto (acum LAPP Automaatio si LAPP Connecto)
  • Imbunatatirea proceselor de productie: stabilitatea si productivitatea proceselor au fost imbunatatite in toate cele 18 fabrici. De asemenea, au inceput deja lucrari privind aducerea fabricilor in era digitala: in Franta si China au fost lansate doua proiecte-pilot  de tipul " smart factory". Acestea vizeaza demonstrarea oportunitatilor si provocarilor retelelor globale si digitale pentru site-urile de productie.
  • Oferte si solutii personalizate pentru pietele aflate in crestere
  • Produse noi: s-au lansat produse inovative pentru toate gamele de produse. ETHERLINE PN CAT.6A- cablu de date Fast Connect, de exemplu, este nou in portofoliul IDC al LAPP. Acesta permite asamblarea rapida si usoara si rate mari de transfer de date de 10 gigabiti pe secunda(rata maxima de transfer a cablurilor din cupru in industrie) LAPP a fost, de asemenea, prima companie care a prezentat un cablu off-the-shelf pentru curent continuu: ÖLFLEX DC 100 a fost special conceput pentru a furniza motoare si aparate cu curent continuu.
  • Unitatea identitatii vizuale a brandului: LAPP functioneaza acum cu acelasi nume si logo in intreaga lume, inclusiv in Romania.

Despre LAPP ROMANIA

In anul financiar curent, ca un semn puternic de incredere si sprijin, LAPP Holding AG, impreuna cu familia Lapp, au decis sa majoreze capitalul social al LAPP Romania cu 2 milioane de euro, capitalul total al companiei atingand astfel 3 milioane de euro, ceea ce este remarcabil in randul companiilor de acest tip pe piata romaneasca. LAPP Romania anticipeaza o crestere continua in toate regiunile pentru anul financiar 2018/2019. Compania se asteapta la o dezvoltare semnificativa din cauza cererii tot mai mari de sisteme de transmitere a datelor, printre alti factori. 

LAPP Romania se bucura de o crestere treptata si pozitiva, cu o baza de clienti mare si solida, numarul produselor standard din portofoliu ajungand la 40.000 de articole.

Cele 8 branduri de produse reprezinta: cabluri de forta si comanda OLFLEX ®, cabluri de fibra optica HITRONIC ®, cabluri industriale pentru Ethernet - ETHERLINE®, sisteme de transmitere date UNITRONIC®, conectori industriali EPIC®, presetupe SKINTOP®, sisteme de tuburi de protectie si sisteme lant portcablu SILVYN®, sisteme de marcare si etichetare FLEXIMARK® pentru marcarea cablurilor, unelte si accesorii pentru cabluri.