e-Shop

Primul cablu Robot tip R de la LAPP

Cablurile Ethernet trebuie proiectate pentru a avea o durată de viață cât mai mare și să reziste eforturilor la care sunt supuse atunci când sunt utilizate în roboții industriali. LAPP propune cablul ETHERLINE® ROBOT PN Cat.5e care respectă noul standard de tip R pentru cablurile PROFINET destinate roboților industriali.

2170940 ETHERLINE ROBOT PN CAT.5e 1X4X22 19AWG 0000 300DPI

Până de curând, proiectanții de roboți industriali trebuiau să opteze pentru utilizarea unui cablu de date pentru mișcări liniare, orizontale - așa cum este tipic în lanțurile portcablu - sau pentru un cablu de date care este mai potrivit pentru torsiune.

Motivul principal care stă la baza acestei decizii este dat de utilizarea tipului de cablu, este cunoscut faptul că ele au  o structură interioară diferită. În timp ce pentru lungimile relativ scurte de cabluri sunt preferate cablurile ce realizează mișcări de deplasare pe orizontală, pentru a obține raze de îndoire mai mici în lanțul portcablu, în cazul distanțelor de deplasare lungi sunt utilizate cablurile rezistente la torsiune.

Cele mai multe cabluri Ethernet convenționale au eșuat în fața acestei provocări combinate. În plus, nu existau standarde industriale uniforme pentru cablurile de date utilizate în această tehnologie compatibile cu aplicațiile tip robot industrial.

Organizația utilizatorilor PROFINET a elaborat, de curând, specificațiile necesare, în strânsă consultare cu AIDA (the Automation Initiative for German Motorists). Compania LAPP a fost, încă de la început, implicată în dezvoltarea acestui nou standard industrial.

 

Noile reglementări

Noul standard „tip R” descrie un cablu cu două perechi de date industriale Cat.5e, care trebuie să reziste numeroaselor cerințe electrice și mecanice și să ofere longevitate atunci când sunt utilizate în roboții industriali.

Cerințele mecanice sunt mari: un cablu compatibil cu standardul tip R trebuie să poată suporta toate aceste teste înainte de a fi clasificat ca un cablu compatibil cu aplicațiile tip robot.

Iată care sunt aceste specificații, conform PROFINET

  • execuția a minim 5 milioane de cicluri verticale de torsiune la ± 180 ° pe metru
  • 5 milioane de cicluri de îndoire în lanțul portcablu montat orizontal,  la accelerații de până la 10 m/s² și viteze de 3 m/s pe o distanță de deplasare de 5m
  • un milion de cicluri de îndoire conform EN 50396 la o rază de curbură de doar 7x diametru exterior.

 

LAPP a dezvoltat noul ETHERLINE® ROBOT PN Cat.5e

Este potrivit pentru utilizare în interiorul sau pe un robot și , de asemenea, în ansambluri de cabluri ori așezat liber. Oferă o capacitate mare de încărcare, longevitate și fiabilitatea comunicării datelor, cu o rată de transmitere a datelor de până la 100 Mbit/s.

Chiar și în cazul provocărilor care apar în utilizarea la un robot de sudură sunt rezolvare de această soluție prezentată de LAPP. Specialiștii noștri au pus un accent mare pe alegerea designului corect al cablului. Datorită elementelor de umplere și a materialelor fiabile, cum ar fi izolația exterioară din PUR robust, ETHERLINE® ROBOT PN Cat.5e nu numai că acoperă cerințele de încărcare mecanică, dar și respectă certificări și standarde importante, cum ar fi conformitatea cu standardele UL.
Acest lucru îi permite să fie exportat, ca o componentă într-o mașină sau sistem, către piața Nord-Americană.

Noul ETHERLINE® ROBOT PN Cat.5e este fabricat în centrul de competență LAPP pentru cabluri de date la CEAM Cavi Speciali din Monselice, Italia. CEAM Cavi Speciali este unul dintre principalii producători de cabluri de date pentru Ethernet industrial și fieldbus și face parte din Grupul LAPP.

Oops, an error occurred! Code: 20240528033855137481a3