e-Shop

ÖLFLEX® DC ESS SC pentru revoluția energetică

Utilizarea curentului continuu este un element important pentru atingerea obiectivelor noastre climatice.
O rețea inteligentă (smart Grid ) pentru industrie bazată pe curent continuu ar elimina pasul de conversie între curent continuu și curent alternativ care a fost necesar până acum și ar permite economii de energie de 20% sau mai mult.
Prin urmare, LAPP este un pionier în ceea ce privește cablarea în curent continuu și are deja un portofoliu de cabluri pentru o gamă largă de aplicații.

ÖLFLEX® DC ESS SC pentru sisteme de stocare a energiei

ÖLFLEX® DC ESS SC este un cablu monofilar, fără halogeni, cu întârziere mare la propagarea focului, pentru aplicații de curent continuu de până la 1,5 kV, în special pentru utilizarea în sistemele de stocare a energiei (ESS).
Utilizarea compușilor polimerici reticulați cu fascicul de electroni conferă materialelor de izolație ale cablul ÖLFLEX® DC ESS SC o rezistență sporită la uleiuri, combustibili, alcalii și acizi.
Acest lucru asigură rezistența cablului la temperaturi mari sau sarcini de curent ridicate și o bună rezistență dielectrică și temperaturi de scurtcircuit.
Cablul este extrem de rezistent la intemperii (pana la -40°C) și potrivit pentru utilizare permanentă în exterior, indiferent dacă este folosit în medii uscate sau cu umiditate ridicată. Datorită designului , conductor flexibil, cu lițe fine, instalarea este una ușoară. Noul ÖLFLEX® DC ESS SC este disponibil în secțiuni de până la 400 mm2 și datorită proprietăților sale excelente în caz de incendiu, este potrivit și pentru instalații interioare, în special în sistemele de stocare a energiei (ESS).

LAPP este foarte implicată în dezvoltarea soluțiilor de conectare în curent continuu. În calitate de partener în proiectul DC Industry2 susținut de Ministerul Federal German pentru Afaceri Economice și Energie, LAPP cercetează în prezent stabilitatea pe termen lung a materialelor de izolație pentru cabluri.
Lucrările inițiale de cercetare ale companiei LAPP în colaborare cu Ilmenau University of Technology au arătat că anumite materiale de izolare sunt mai puțin adecvate pentru aplicații permanente de curent continuu.

 

Portofoliul LAPP  mai include și cablurile ÖLFLEX® DC 100 cu noua codificare de culoare a conductorilor conform standardului DIN EN 60445 (VDE 0197) pentru cablurile de curent continuu, care a fost actualizat în 2018; ÖLFLEX® DC SERVO 700 pentru aplicații staționare și ÖLFLEX® DC CHAIN ​​800 cu izolație din TPE pentru aplicații în mișcare sau primul cablu de curent continuu pentru robot ÖLFLEX® DC ROBOT 900 cu izolație din conductor din TPE și o izolație exterioară din PUR.