e-Shop

Campanie produse pentru industria solara

campanie-produse-solare-lapp

Cablurile fotovoltaice nu sunt proiectate pentru expunere constanta la apa si nu au fost testate sau certificate in acest sens. Condensarea se poate forma chiar si atunci cand cablurile sunt asezate in tuburi de protectie  in pamant, unde lichidele nu au unde sa se scurga. Prin urmare, cablurile sunt expuse constant la umiditate, care poate patrunde in cabluri. Acest lucru duce la reducerea rezistentei de izolare, care la randul sau poate provoca defectiuni.

„Cumparati ieftin, cumparati de doua ori” pare a fi regula de baza aici, deoarece cablurile si elementele de conectare sunt concepute in cele din urma pentru a garanta un flux de electricitate cu pierderi reduse.

 

Cerinte ridicate, calitate ridicata garantata LAPP

Ne bazam pe un material de invelis format din copolimer reticulat in cablurile noastre solare. ÖLFLEX® SOLAR XLWP by LAPP este un cablu solar reticulat cu fascicul de electroni care respecta cele mai stricte cerinte in ceea ce priveste conditiile si standardele de functionare (in conformitate cu EN50618). Designul optimizat al cablurilor ÖLFLEX® SOLAR XLWP prezinta acum o rezistenta ridicata constanta, chiar si cand cablul este scufundat sub apa pentru perioade mai lungi de timp.

 

Cablurile au fost testate in laboratoarele noastre dar si in proiecte, precum acest parc solar din Asia.

Standardele inalte sunt parte integranta din gama de produse

Daca, va doriti mai degrabasa suspendati cablurile sau sa le instalati in aer liber sau in interior, cablurile solare H1Z2Z2-K testate si ele, sunt o alternativa buna si cu costuri reduse. Spre deosebire de ÖLFLEX® SOLAR XLWP, acestea nu au fost proiectate sau testate pentru functionarea continua in sau sub apa.

Lucruri de care trebuie sa tineti cont atunci cand instalati conectori

Alegerea produselor si usurinta instalarii sunt factori cheie la care ar trebui sa fiti atenti in timpul instalarii. Daca unul dintre cabluri devine fragil sau se strica, acesta afecteaza toate cablurile din acelasi tambur. Reinstalarea si upgrade-urile pot fi costisitoare. Dintr-o perspectiva pe termen lung, merita sa investim intr-un material de inalta calitate si durabil.

Cand achizitionati un conector, va rugam sa fiti atenti la urmatoarele puncte:

  • Alegerea produsului: folositi conectori EPIC® Solar tip tata si conectori EPIC® Solar  tip mama din materiale plastice rezistente la radiatii UV
  • Conexiunile de sertizare, sertizate conform specificatiilor, reprezinta conexiunea de cea mai buna calitate intre cablu si conector. Cu rata de succes foarte mare, ei transmit energie solara pe intregul ciclu de viata al unitatii fotovoltaice
  • Asigurati-va ca testarea este efectuata conform standardului DIN EN 62852
Photovoltaik Anlage Legende

Alegerea materialului

Cablurile si conectorii se incalzesc odata cu cresterea nivelului de rezistenta si pe masura ce energia este transmisa. Rezistenta cuprului in cabluri creste, facandu-l mai cald. Daca sistemul este acum oprit si sursa de alimentare eliminata, cablul se va raci. Trecerea constanta de la cald la rece poate face ca cablurile si conectorii sa fie fragili.

Conectoarii unui sistem de energie solara sunt, de asemenea, expusi ani de zile la soare. Un fenomen similar poate fi observat aici: razele UV ale soarelui transforma materialele plastice normale. Noptile reci si zilele calduroase de vara isi pun amprenta pe carligele de blocare. Drept urmare, LAPP foloseste materiale plastice cu rezistenta la UV ridicata, in timp ce carligele de blocare in forma speciala asigura siguranta conexiunii.

 

Conexiune sigura si robusta creata prin procesul de sertizare

Sertizarea este utilizata pentru a garanta o conexiune sigura si robusta. LAPP va propune o gama larga de unelte de sertizare.