GRALmarine

Aplicatia

Vara trecuta, Dariusz Wilamiowski a stabilit un nou record de scufundari la o adancime de 264 metri in Lacul Garda (Italia). Pentru a-l ajuta sa obtina aceasta performanta, el a fost echipat cu doua lampi special concepute pentru acest tip de exercitii.

Cautarea unei legaturi intre doua sisteme de pesteri subacvatice care se extind pe mai multi kilometri ai peninsulei Yucatan din Mexic a necesitat, de asemenea, cabluri LAPP si iluminare GRALmarine. In primul rand, a fost realizata o inregistrare fotografica a pesterilor. Aceasta a necesitat o iluminare extrem de puternica. Aici, scafandrii au folosit o sursa de lumina de 200 W-HMI, cu lampa LED.

Solutia LAPP

Pentru a proteja mai bine cablurile din lampile de scufundare, se folosesc presetupe SKINTOP® BS. ÖLFLEX® 440 P si ÖLFLEX® 550 P sunt, in general, instalate pentru intregul circuit si conectate la baterie. Pentru inregistrarea din Lacul Garda, lampile au fost conectate la baterie cu un cablu ÖLFLEX® CLASSIC 400 P. Acest cablu prezinta o rezistenta mecanica si chimica deosebit de ridicata. Datorita invelisului special din poliuretan, o durata de viata mai lunga este garantata chiar si in conditii de operare dure. In Mexic, lampile au fost conectate la baterie cu un cablu ÖLFLEX® 550 P intr-o izolatie de poliuretan portocaliu. Acest cablu de control este deosebit de rezistent la uzura si are o rezistenta chimica si mecanica ridicata. Lampile trebuiau sa functioneze la o adancime de 100 de metri, iar atat cablurile cu izolatie din cauciuc, cat si din poliuretan s-au dovedit a fi ideale in ceea ce priveste mobilitatea si rezistenta mecanica sub apa.


Cerinte si beneficii

In fabricarea lampilor subacvatice pentru adancimi extreme (mai mult de 100 de metri), este esential ca conexiunea dintre carcasa metalica a lampii si cablul de alimentare sa fie absolut impermeabila. Acest lucru este realizat folosind deschideri speciale cu un material de etansare din cauciuc si umplutura de poliuretan, care permite ca lampile de scufundare sa functioneze fara probleme, chiar si la o adancime de 1.000 de metri. Pentru conectarea la bateriile din carcasa inchisa ermetic, sunt necesare accesorii si cabluri care sunt adecvate pentru utilizare in conditii de exploatare dure, care pot fi utilizate la temperaturi scazute, sunt rezistente la uzura si ofera o protectie deosebit de buna impotriva apei si contaminarii. In cazul vehiculelor subacvatice, cablurile sunt, de asemenea, expuse la o serie de substante nocive sau trebuie sa poata rezista la marginile ascutite ale echipamentelor sau epavei subacvatice.

 
Produse folosite

Presetupe SKINTOP® BS, cabluri de alimentare si control,ÖLFLEX® 440 P, ÖLFLEX® 550 P, ÖLFLEX® CLASSIC 110.


Clientul
Companie de origine poloneza GRALmarine se specializeaza in productia de lampi de scufundare, producand solutii de iluminare cu diverse specificatii. Un alt sector de operare il reprezinta monitorizari ale scufundarilor si masuratori.

Web: www.gralmarine.com
Mail: info(at)gralmarine.com