Solutiile Lapp in actiune

Image11

Acolo unde arșița și gerul sunt predominante, unde eforturile mecanice de torsiune pură sau substanțele chimice dure se impun, se aplică următoarele reguli: condițiile extreme necesită cabluri extrem de rezistente, conectori și soluții de conectare care satisfac condiții greu de îndeplinit. Cu alte cuvinte: o tehnologie fiabilă utilă în cele mai incomode circumstanțe, indiferent dacă este pusă să funcționeze într-o centrală electrică sau un cuptor, o instalație de biogaz sau în mare.

Uneori ați putea crede că noi am descoperit deja totul. Că am explorat fiecare colțișor și ne-am alimentat drumul spre fiecare vârf. Până când, de-a lungul timpului, vine cineva și deschide un alt capitol din poveste, adică viața. Pentru că escaladează un perete pe care il credeam imposibil de escaladat sau se scufundă la adâncimi necunoscute și atinge “fundul mării”, pentru ca mai apoi să găsească o altă cale și să se scufunde mai adânc. În astfel de situații extreme, omul are nevoie să se autodepășească, și, uneori, la fel se intâmplă și cu tehnologia.

Acest lucru se întâmplă atunci când cele mai grele sarcini sunt deplasate sau cele mai joase temperaturi sunt înfruntate. Sau în cazuri dificile - ca atunci când, de exemplu, căldura și umiditatea, nivelurile ridicate de presiune, murdăria sau substanțele agresive de impact asupra aplicațiilor tehnice influențează aplicațiile tehnice - când, condițiile extraordinare predomină, nu pot fi abordate cu materiale sau soluții convenționale. De asemenea, acest lucru - sau mai ales - se aplică la cabluri, conectori și tehnologia de conectare.

free-rock-climbing-clipart-BT4p0t-clipart

APLICAȚII EXTREME ÎN HIMALAYA

Cablurilor ÖLFLEX® HEAT le-au fost testate limitele într-o aventură proprie: au petrecut patru luni în munții Himalaya și Karakorum, cu o echipă de alpiniști polonezi care au escaladat partea vestică a vârfului Annapurna (8091m) şi Gasherbrum (8035m), la temperaturi cuprinse între -15 şi +40 grade Celsius.

csm artikel-13-grenz-tauch a246da9dd7

Altfel decât normal

Noi, cei de la Lapp, iubim aceste tipuri de provocări deoarece aplicațiile extraordinare necesită soluții inovatoare. De exemplu, atunci când cablurile ÖLFLEX® HEAT au mers într-o expediție majoră in Oceanul Arctic, în largul coastelor Rusiei sau cu o altă ocazie cablurile ÖLFLEX® HEAT au avut șansa să arate ce se află în adâncul mării prin intermediul roboților ce s-au scufundat la mare adâncime.

Dar înfruntând admirabil vântul și condițiile meteo, radiațiile UV și stratul de ozon, produsele Lapp trebuie uneori să facă față unor sarcini mecanice extreme. Cum ar fi, spre exemplu, cablarea într-un sistem de macara pentru transportul containerelor mobile. Provocarea constă în faptul că sistemul este în permanență demontat și montat, de unde rezultă cereri privind robustețea tehnologiei.


Fie că este vorba de un lichid coroziv sau un instrument cu muchii ascuțite, + 150 de grade sau - 90 de grade - indiferent de modul în care cerințele pot varia, toate au un singur lucru în comun: cablurile, conectorii și conexiunile care trebuie să funcționeze perfect în aceste condiții extreme și trebuie să fie multe lucruri, dar singurul lucru care nu pot fi este: greu de mulțumit.